Хасково

Искат удължаване на ваканцията за три училища заради снега

Вторник, сряда и четвъртък да бъдат обявени за неучебни дни иска от МОН кметът на община Ивайловград Диана Овчарова за училищата в селата Белополци, Железино и Свирачи.

Причината е, че върху леда сега вали нов сняг и е рисковано извозването на децата от съседните села. Тази сутрин много деца не са стигнали до училище, съобщи за Haskovo.info Овчарова. Тя допълни, че в останалите училища в общината се учи нормално при температури в класните стаи над 18 градуса.

Студ

Учебният процес във всички останали училища в Хасковска област е започнал нормално в първия учебен ден след дългата ваканция, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието в Хасково.

В управлението нямат сигнали за училища, където температурата в класните стаи е по-ниска от изискваните 18 градуса.

Студ

В общината обаче се получи сигнал за студена стая във ФСГ „Атанас Буров“ и изпратиха проверка. От ръководството на гимназията съобщиха за Haskovo.info, че се е развалил отоплителен уред, който вече е поправен.

Студ

От ГПЧЕ „Асен Златаров“ съобщиха, че температурата е 20 градуса, а ученици изпратиха и снимка на термометър в класна стая. Отсъстващите за цялата гимназия пък са петима. В гимназията започнаха с половин час по-късно и учат с намалени часове.

От хасковското ОУ „Св. Климент Охридски“ също започнаха по-късно училище. Там са решили да започват от 9 часа и в следващите два дни заради снега. Класните са отоплени, шестокласници дори отвориха прозорец в една от стаите за да се проветри.

Студ

От РУО допълниха, че от 8:30 часа от днес ще учат и в минералбанското училище „Асен Златаров“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Читател
Читател
16.01.2017 12:19 12:19

В ПГТ Акександър Паскалев температурата е под 18°и часовете по 25 минути.

Ученик от ФСГ "Атанас Буров" Хасково (Елитна гимназия)
Ученик от ФСГ "Атанас Буров" Хасково (Елитна гимназия)
16.01.2017 14:00 14:00

“В общината обаче се получи сигнал за студена стая във ФСГ “Атанас Буров” и изпратиха проверка. От ръководството на гимназията съобщиха за Haskovo.info, че се е развалил отоплителен уред, който вече е поправен.“ Тука да направим малко поправка на проверяващите :) Влизам сутринта в стая на 5 градуса,което се случва още преди посочената повреда хаха.И използваното обозначение “СТУДЕНА СТАЯ“ не мисля че има общо това че в цялото училище беше ледник и се наслаждавахме на белите мечки по коридорите. Нали това не ни стигаше че е студено, всяка стая на 3тия етаж допълнително беше подгизнала от течащи „ОТОПЛИТЕЛНИ УРЕДИ“ миризмата беше далеч от приятна,краката ми бяха във вода както се полага в една елитна гимназия. УТРЕ АКО ПОЛОЖЕНИЕТО Е СЪЩОТО МОГА ДА КАЖА НА РЪКОВОДСТВОТО НА ГИМНАЗИЯТА ДА СИ ПРИЛОЖИ СЕКСУАЛЕН КОНТАКТ С МАЙКАТА,АКО МЕ РАЗБИРАТЕ :) НЯМА ДА СИ РИСКУВАМ ЛИЧНОТО ЗДРАВЕ ЗАРАДИ НЕКАДЪРНОСТ ОТ СТРАНА НА ЕЛИТНАТА НИ ГИМНАЗИЯ.2 СЕДМИЦИ СЪМ БИЛ БОЛЕН НА ЛЕГЛО И УСЛОВИЯТА КОИТО МЕ ОЧАКВАТ НА МОЕТО ЛЮБИМО МЯСТО ОТ КОЕТО ЗАВИСИ БЪДЕЩЕТО МИ Е КАТО БАТАК. ЕВАЛА УПРАВНИЦИ.ДЕГРАДАЦИЯТА В УПРАВАТА ВИ СЕ ВИЖДА ОТ КИЛОМЕТРИ.

Анонимен
Анонимен
16.01.2017 14:48 14:48

В ПМГ стаите бяха по 14-15 градуса дори и 3тия час

Ученик от ГПЧЕ
Ученик от ГПЧЕ
16.01.2017 15:07 15:07

Това за ГПЧЕ далеч не е вярно някой ви лъже с информацията парното работеше без проблем във всички стаи и дори се налагаше да отговаряме прозорците, защото ставаше прекалено горещо
някой май много иска ваканция ама с измама няма как да се получи.

Желю Желев
Желю Желев
16.01.2017 16:59 16:59

Я всички във ваканция!!!!
Аман от лудостта обхванала чиновниците.
Аз моето дете утре в тоя студ няма да го пускам в тоя студ.на у-ще!!!!!
Колко сме?Чакам…….

анонимен
анонимен
16.01.2017 17:18 17:18

То в училище може и да е топло,но проблем са непочистените улици,а сега с новия снеговалеж утре сутринта как децата ще стигнат до училище

Back to top button