Спорт

Хасковски каратист се окичи с бронза в Хърватска

Каратистът на хасковския клуб „Вадо-рю“ Васил Ривов спечели бронзов медал в състезанието по Олимпийско карате „Хърватска Гранд При 2017“ в град Самобор.

В състезанието участва и националният отбор на България, който усилено се подготвя за Европейското първенство по Карате в София точно след месец. В състава на националите ни е Ривов.

Отборът на България завоюва три бронзови медала. Васко отново показа класа и постоянство в подготовката си и след 5 изиграни срещи и равенство на полуфинала завоюва бронза в категория -61 при джуниорите (16-18 г.). Състезателят е подготвен отлично от неговия треньор инж. Георги Ривов.

В проявата взеха участие над 1800 каратеки от 28 държави. Турнирът бе първата проява за тази година на Европейската Карате Федерация.

Най-важното събитие, което предстои е Европейското първенство по Олимпийско Карате за кадети, джуниори, мъже и жени до 21 г. в София. От 16 до 19 февруари в зала Арена Армеец се очакват над 45 национални гарнитури от стария континент и 1500 състезатели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button