Спорт

Чиста победа за Григор в първия кръг на Australian Open

Григор Димитров стартира участието си на Australian Open с чиста победа със 7-6(2) 6-3 6-3 над представителя на домакините Кристофър О’Конъл, №231 в световната ранглиста, съобщава TennisKafe.com.

Първата ни ракета не знаеше какво да очаква от неизвестния си съперник, който се представи достойно в първия сет, и с оглед на разликата в класите – в процеса на мача вложи точно толкова усилия, колкото е необходимо, за да вземе трисетов успех.

О’Конъл водеше жестока битка в своите сервис геймове и бе изправен пред пет брейкбола в първия сет, който в крайна сметка успя да вкара в тайбрек след неимоверни усилия.

Григор от своя страна печелеше изключително лесно подаванията си и разликата в класите бе очевидна.

В крайна сметка статистиката отчете 15 аса (нито една двойна грешка) за хасковлията, 98% спечелени точки на първи сервис, 13 брейкбола (3 реализирани) и нито един брейкбол за австралиеца.

Във втория кръг Григор ще се изправи срещу Хьон Чунг. 20-годишният кореец отпусна само седем гейма на Ренцо Олимо за крайното 6-2 6-3 6-2.

Чунг в момента е извън Топ 100 на световната ранглиста и заема №105, но през есента на 2015 г. стигна до 51-та позиция.

Двамата с Димитров до момента не са се изправяли един срещу друг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button