Грамоти за таланти в информатиката от БАН

Хасково

Недялко Бойдев от хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, Атанас Орманов от ПМГ „Иван Вазов” и Димитър Сребринов от СУ „Любен Каравелов“ в Димитровград получиха грамоти за много добро представяне на 17-та ученическа конференция, организирана от Ученическия институт към Института по математика и информатика на БАН.

Както Haskovo.info писа, на форума във Враца бяха представени разработки по математика и информатика на млади таланти от цялата страна. В журито участваха изтъкнати учени.

Извън официалното класиране специално представяне на доклада си направи Димитър Карев от хасковската ПМГ. Неговата разработка е оценена сред петте най‐добри проекта на престижната международна лятна изследователска школа за гимназисти в Масачузетския технологичен институт.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.