Спорт

5 спортни клуба в Хасковска област спечелиха финансиране

Министърът на младежта и спорта одобри проекта на спортния клуб по кану-каяк „Хеброс“ в Харманли, кандидатствал за изпълнение на програмата „Спорт за децата в свободното време”.

Клубът получава 7400 лв. за занимания с млади любители на водните спортове в периода март- август тази година.

Класирани са също кандидатурите на „Бадминтон клуб Хасково“, Хандбален спортен клуб „Асти 91“, Хандбален клуб „Хасково“, за които са отпуснати общо 13 000 лв. 4100 лв. са определени за клуб „Джудо“ в Тополовград.

Тази година програмата ще се реализира в 65 населени места в цялата страна и ще предостави възможност на над 8 000 деца да се включат в безплатни спортни занимания по 36 вида спорт, под ръководството на 364 квалифицирани специалисти, уточнява министерството.

Целта е създаване на възможности за практикуване на спорт от деца в свободното им време за подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност, използване възможностите на спорта като превенция срещу заболяванията, наднорменото тегло, гръбначните изкривявания, употребата на цигари, алкохол и наркотици.

Формиране на умения за работа в екип, толерантност, дисциплина, спазване на принципите на „Феър плей“ са другите цели на програмата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button