Хасково

Условна присъда за полицай, взел 70 лв. подкуп от шофьор без книжка

3 г. „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок и 2000 лв. получи от Хасковския окръжен съд полицаят от Харманли Милен Петков за взимането на подкуп от 70 лв.

На 20 срещу 21 април миналата година полицейският служител спрял на два пъти за проверка лек автомобил “Фолксваген Голф” в Харманли. Той и негов колега изпълнявали патрулна дейност в града. Автомобилът бил управляван от Андон Степанов, който бил неправоспособен водач и имало съмнение, че шофира след употребил алкохол.

При проверка на документите полицаят установил, че шофьорът няма книжка. Тъй като нямал правомощия по Закона за движение по пътищата, полицаят Петков следвало да уведоми оперативния дежурен в РУ на МВР-Харманли, който да изпрати служители от “Пътен контрол” за съставяне на акт за административно нарушение на неправоспособния водач.

Вместо това старши полицаят, поискал и получил подкуп от 50 лв. от водача на автомобила, за да не му се съставя акт.

Шофьорът и неговият спътник Атанас Митков не отпътували веднага от града, а посетили денонощен магазин, за да напазаруват. На връщане отново били спрени за проверка от същия автопатрул. Установено е, че Митков, който пътувал в колата, дал на полицая още 20 лв., които той поискал и приел, за да продължат безпрепятствено пътя си. По-късно е бил подаден сигнал на тел. 112.

Съдът лиши Петков да работи в системата на МВР за срок от 3 г.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.01.2017 12:59 12:59

Петков и негов колега.А Колегата?Той не е ли в играта?

гражданин
гражданин
19.01.2017 14:45 14:45

а този дето е давал подкуп ?

Sченге
Sченге
25.01.2017 9:07 9:07

Не е луд който яде баницата,а който я дава.
Но за кокошка няма прошка,за милиони няма закони…

Анонимен
Анонимен
25.01.2017 9:26 9:26

Трима Участници в престъпление,един наказан.Отново някой май се е скатал.Както става обикновенно в нашата мила България.

Back to top button