Хасково

Предлагат отец Антони за почетен гражданин на Хасково

Отец Антони Енев да бъде удостоен със званието Почетен гражданин на Хасково предлага с докладна за сесията на общинския съвет на 27 януари председателят му Таня Захариева.
Предложението е във връзка с постъпило искане от граждани.

Отец Антони е роден на 19 януари 1928 г. в село Стрелча, община Панагюрище. През 1949 г. участва в изграждането на парк „Витоша“ – Златните мостове. От 1 ноември 1951 г. е свещеник в хасковския храм „Света Богородица“, където служи и до днес.

Удостоен е със званието Протойерей – първи свещеник от Пловдивския митрополит Варлаам. Следващият митрополит Арсений му присъжда званието Иконом, а на 15 февруари 1989 г. е назначен като Архиерейски наместник на Хасковска духовна околия, която служба изпълнява 23 г.

През 2012 г. е удостоен от Пловдивския митрополит Николай с Грамота и орден „Св. Апостол Ерм“ – първа степен и му е присъдено званието Свещеноиконом.

През 2013 г. е награден с гработа от Областния съвет на БЧК в Хасково за заслуги към червенокръстката организация. Той е и почетен член на Ротари клуб – Хасково.

Отец Антони е най-възрастният свещеник с най-дълъг стаж в областта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Соня
Соня
21.01.2017 20:51 20:51

Този Човек е с главно Ч и заслужава да стане почитен гражданин на Хасково

Back to top button