Регион

Тир с печки се обърна на Е-80, затвориха пътища заради големи снегонавявания

Тир с печки се е обърнал вчера по обяд на пътя Е-80 между Хасково и Харманли в района на бряговските завои.

Денонощие по-късно започна претоварването на електрическите печки, повечето от които най-вероятно са повредени.

Очаква се по-късно днес камионът да бъде изтеглен.

Пътищата в цялата област са опасно заснежени, сигнализират шофьори.

В цялата област продължават обилните снеговалежи. Обстановката е динамична. Напълно затворени за движение са две много натоварени отсечки: първата е Харманли-Тополовград, там има големи снегонавявания в района на с.Черепово. Пътят ще остане затворен за всички автомобили до почистването му. Същото ограничение важи и за отсечката Симеоновград-Опан-Стара Загора.

Спряно е движението на товарни камиони над 12 тона по пътя Хасково-Кърджали през Мост, същата забрана за движение е наложена и за пътищата Любимец-Изворово-Тополовград, Свиленград-Главан.

Според Областно пътно управление Хасково на терен има 130 машини, които работят. Магистрала Марица остава проходима, но не е добре изчистена. В Областна администрация пристигат непрекъснато сигнали от недоволни шофьори, заради заледени и неизчистени участъци на магистралата. Областният управител Станислав Дечев е в непрекъснат контакт с директора на ОПУ Радостин Ламбрев и с председателя на УС на АПИ Дончо Атанасов. В правомощията на АПИ е да изисква от снегопочистващата фирма качествено изпълнение на задълженията й по договора, както и налагане на санкции при неизпълнение на поетите ангажименти.

„Още веднъж искам да припомня, че ни очаква усложняване на ситуацията и че всички пътувания, които не са наложителни, е добре да се отложат. Няма места без ток. В отделни села има локални аварии по ВиК-мрежата, но по тях се работи. Няма тежки инциденти по пътищата, няма бедстващи хора. Всички населени места са снабдени със стоки от първа необходимост. Има достъп и за спешните екипи за медицинска помощ“, обясни Областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Снимки: Георги Даскалов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Шени
Шени
19.01.2017 16:29 16:29

Добре,че щерката на Кръшко Писарушката-Миленка“Тромпета“ ,работи компаньонка в Кипър,та да го издържа,защото с тази мизерна заплата в Еском и жалки писателски опити,когато само роднините му купуват драсканиците,трудно ще имаш пари за дънкане,дори и за евтината шльоковица с която Кръшко се налива от сутринта.Мои познати са я ползвали в Лимасол и взимала 40 евраки за час пълна програма,но отзад са я направили като попски ръкав.

Василев
Василев
19.01.2017 17:07 17:07

Всеки си има недостатъци.Един е калпав,втори по-калпав и трети дето за никакъв …. не става.Но не замесвайте децата.На глупака или простака не отвръщайте по същия начин.

Back to top button