Хасково

Глобиха 30 за неправилно паркиране, хасковлии се жалват от трудно проходими улици

Повече от 30 шофьори са санкционирани заради неправилно паркиране по булеварди и основни улици в Хасково днес от служители на „Общинска полиция“, съобщават от пресслужбата на кметството. Голяма част от санкциите са на шофьори по бул. “Васил Левски“.

Паркираните на пътното платно автомобили пречат на снегорините да изчистят качествено пътя.
Служителите на „Общинска полиция“ пристъпиха към масираната акция след многократни предупреждения от страна на общината за отстраняване на неправилно паркираните на пътното платно коли. Някои от автомобилите имат натрупана покривка от сняг с дебелина повече от 50 см., което означава че те са на платното от началото на снеговалежа, допълват от кметството.

Утре освен булевардите основно почистени ще са улиците „Георги Кирков“, „Стара Планина“, “Св. св. Кирил и Методий“. Там ще дужурят служители на „Общинска полиция“ и КОРЗ.

От общината припомнят, че живеещите в блоковете са отговорни за почистването на снега от паркингите пред тях. В този смисъл това, че пред входа има сняг не е оправдание за паркиране на булеварда.

Всички налични машини работят без прекъсване, съобщиха от щаба по снегопочистване. В града са 18 снегорина и 5 пясъкоразпръсквача. 8 снегорина работят в селата и общинската пътна мрежа.
По повод появилите се твърдения, че снегорините преминват по улиците с вдигнати гребла от щаба уточняват, че това се прави само на посипаните със сол скоро улици, където се изчаква солта да разтопи леда.

В същото време читатели на Haskovo.info продължават да сигнализират за трудно проходими улици и изпращат снимки. Една от проблемните улици е „Булаир“.

От областна администрация посочват, че обстановката в региона остава сложна. Затворена за движение на всички превозни средства остава отсечката Симеоновград-Опан-Стара Загора. Там работата по отстраняване на снегонавяванията продължава. Спряно е движението на товарни камиони над 12 тона по пътя Тополовград-Харманли, Хасково-Кърджали през Мост, същата забрана за движение е наложена и за пътищата Любимец-Изворово-Тополовград, Свиленград-Главан. Вече е отворен за движение пътят Ламбух-Камилски дол-Хухла в община Ивайловград.

В ранния след обяд прекъсна електрозахранването на селата Сеноклас, Покрован, Хухла и Камилски дол. Екипи на EVN работят по авариите.

Според Областно пътно управление на терен има 130 машини, които работят. Автомагистрала “Марица“ е проходима при зимни условия. В Областна администрация пристигат непрекъснато сигнали от недоволни шофьори, заради заледени и неизчистени участъци на магистралата. „Още веднъж искам да припомня, че ни очаква усложняване на ситуацията с падането на нощта и понижението на температурите. Всички пътувания, които не са наложителни, е добре да се отложат.

В отделни села има локални аварии по ВиК-мрежата, но по тях се работи. Няма тежки инциденти по пътищата, няма бедстващи хора. Всички населени места са снабдени със стоки от първа необходимост. Има достъп и за спешните екипи за медицинска помощ“, допълва областният управител Станислав Дечев.

Още тази вечер снеговалежите в областта ще спрат. Утре не се очакват нови валежи.

Изпрати новина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

16 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Пенчо
Пенчо
19.01.2017 17:54 17:54

Ей махнаха ги тия бе! Най после заради селяните дето искат колата им е до г..а и ги мързи да си изчистят място на паркинга пред блока цялата улица заровена в сняг

До Пенчо
До Пенчо
19.01.2017 18:48 18:48
Отговор до  Пенчо

Пенчо мноо си тъп бе. Тва не са глоби за неправилно паркиране, а глоба за това, че си изкарал колата си в тези условия. Няма как да паркираш правилно на непочистените улици

М
М
19.01.2017 18:49 18:49

Другия сайт Хасково нет на Тодор Крашакачев избирателно трие подаваната информация.Улица Стара планина винаги е пълна с спрени коли

Д
Д
19.01.2017 21:36 21:36
Отговор до  М

А на улица Драгоман са спрени по две успоредно, целогодишно. Да отидат и там, доста пари ще съберат за хазната…

Божко
Божко
19.01.2017 18:53 18:53

Ами то вместо данъци на общината по- добре да плащаме частно да ни чистят и извозват снега пред блоковете! Щото проблема не е да си изчистиш около колата , а изобщо да преминеш отсечката пред блока, а тя с лопати не се чисти!

1111
1111
19.01.2017 19:01 19:01

А кой трябва да почисти тротоарите по бул. „Освобождение“ в индустриалната зона??! Отиващите на работа вървим буквално по главния път.

хасковлия
хасковлия
19.01.2017 20:03 20:03

ЗАЩО ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА? ТОЛКОВА ЛИ СТЕ ДОВОЛНИ, КОГАТО СТЕ ЗАМАЗАЛИ ПО МЕДИИТЕ НЕЩАТА? ПОЧТИ НИЩО НЕ СТЕ ЧИСТЕЛИ, ЩЕ СИ ПРИБЕРЕТЕ ПАРИТЕ, А ОНЕЗИ В ОБЩИНАТА ЩЕ СИ АНАЛИЗИРАТ 2-3 ГОДИНИ ЛАНСКИЯ СНЯГ…
ИЗЛАГАЦИЯТА Е ПЪЛНА – ХОРАТА ЗАГУБИХА ВЯРА ВЪВ ВАС, ВЪПРОСЪТ Е КЪДЕ ВИ Е ДОСТОЙНСТВОТО?

Лъжат
Лъжат
19.01.2017 20:24 20:24

Снегорини няма! Има ги на хартия само!

Habil
Habil
19.01.2017 20:42 20:42

Kade e ataman pak li e na poshivka v anadola toi triabva da shisti patistata

Долу ГРОБ
Долу ГРОБ
19.01.2017 21:33 21:33

Браво на президента-“ Остава ви още една седмица“-каза той днес на парламента. Това означава,че Делян Педала след седмица ще духа супата, ура!!!

тити
тити
19.01.2017 22:46 22:46

С лапате ли трябва да се чисти снега по улиците по платното което води до блока . Смятам че плащам данъци за това .

Орфей
Орфей
19.01.2017 23:32 23:32

Тези с фишовете няма ли най после да минат и през локалното в Орфей от Шел нагоре цялата улица е задръстена от паркирали Тъпанари на средата на пътя.От такава широка улица сега две коли не могат да се разминат заради малоумни тъпанари които ги мързи да си изринат по едно място и да освободят улицата.
КОРЗ вземете се в ръце и свършете работата.

Нормален човек
Нормален човек
20.01.2017 9:12 9:12

Писаха за кофите в Бадема и вместо да ги преместят навътре към тротоара фирмата ги махна и сега Няма Кофи няма Проблем и всички магазини и блокове оставят е отпадаците си на тяхното място

Райчо Райчев
Райчо Райчев
20.01.2017 9:43 9:43

Kakви са тези глупости че се чисти без прекъсване идете на паркинга до стадиона и ще ги видите колко коли чистят,а малките улички имат по 20см.коловози,тракторите минават с полувдигнати гребла и само отчитат дейност,евала на кмета на София ама за такъв кмет можем само да си мечтаем.

Симо
Симо
20.01.2017 9:57 9:57

Къде са тези пясъкоразпръсквачи че не съм видял нито един

Изпързалян
Изпързалян
20.01.2017 11:53 11:53

Когато живущите в блоковете си изчистят паркоместа , военните от поделението на Кенана паркират на техните места защото не са си изчистили паркинга от снега – ( а уж са някакво специално поделение което било в помощ на гражданска защита ) Господ да ни е на помощ!!! И къде да спреш ? На ул Стара Планина ? Естествено !!! Там те посрещат с любов служителите на общинска полиция след като са те пре……ли от „армията“ ! Ех Мечта !!!

Back to top button