Регион

Пътища остават затворени, три села още са без ток

Напълно затворени за движение са няколко пътни отсечки в община Свиленград: Щит-Сладун, Студена – Радовец и Мустрак-Студена, съобщават от областна администрация.

Остават в сила ограниченията за движение на тежкотоварни камиони, наложени още вчера. По отсечките Хасково-Кърджали през Мост, Свиленград-Главан и Любимец-Изворово-Тополовград е забранено движението на товарни автомобили над 12 тона. За пътя Княжево–Тополовград-Харманли е задължително движението с вериги за всички коли над 3,5 тона.

Все още не е пуснато електрозахранването в ивайловградските села Покрован, Хухла и Камилски дол. Навсякъде в областта снегът е много и авариите по електро и ВиК-мрежите не са изключени, но дежурните екипи правят всичко възможно да възстановяват захранванията възможно най-бързо.

По-спокоен ден без снеговалежи се очаква днес. Към този момент обстановката в Хасковска област остава сложна. Температурите са от минус 5 до плюс 1 градус. „Всички пътни артерии са проходими, но при зимни условия. Пътноподдържащите фирми продължават работа, но не смогват да почистят, заради големите количества сняг и навявания“. Това констатира при проверката си по републиканската пътна мрежа рано тази сутрин областният управител Станислав Дечев.

„Снощи късно получих сигнал от шофьори на тирове за проблем по автомагистрала „Марица“ на входа от Турция. Веднага след граничния пункт Капитан Андреево участъкът беше хлъзгав и създаваше предпоставки за произшествия. На място бяха изпратени машини на снегопочистващата фирма. Опесъчено е и е почистено“, съобщи Дечев.

Малко преди 10 часа отпадна ограничението за движение на камиони над 12 тона по пътя Кърджали – Мост – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.01.2017 10:27 10:27

Явно отговорните фактори чакат да дойде май месец – няма сняг няма проблем. Това е хора, вие си се мъчете в преспите, по заледените тротоари и непочистени улици. Пък кмет се оправдава че валяло. Ами вали. Общината почисти ли? НЕ!

Back to top button