Хасково

Правят „Синя стая“ в Хасково, искат ремонт на Дома на културата

В Хасково да бъдат обособени помещения за изграждането на „Синя стая“ предлага с докладна за януарската сесия на общинския съвет кметът Добри Беливанов.

„Синята стая“ е специализирано звено за щадящо изслушване на деца, свидетели или жертви на престъпление, финансирано по проект на правосъдното министерство.

Ние считаме, че всички трябва да работим за развитието на детското правосъдие и за защита правата на детето и една от конкретните стъпки в тази насока е в повече градове в България да има оборудвани „сини стаи“. В съдебния район на Хасковския окръжен съд не функционира подобна „синя стая“. Тя ще се ползва от съдилищата, прокуратурите, полицията, местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Отдел закрила на детето, се казва в докладната.

Практиката е помещенията да не са в полицейска сграда, като препоръчително е помещенията да са минимум две.

Предложението е помещенията да са в малкия бизнесцентър. Синята стая ще се ползва от съответните институции за 10 г. с 24-часов достъп.

Haskovo.info припомня, че проблемът с липсата на „Синя стая“ в Хасково бе поставен от Института по социални дейности и практики на 17 ноември миналата година. 15 са „сините“ стаи в България към края на 2016-а.

Друга докладна от кмета е за даване съгласие за кандидатстване по проект „Красива България“ за ремонт на „Дом на културата“ на ул. „Стара планина“. Общата стойност е за малко над 228 000 лв. По проекта се очакват максимум 100 000 лв., като е необходимо собствено финансово участие от 128 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
даааа
даааа
21.01.2017 10:41 10:41

Бла-бла-блаааааааа! На бай Добри тва му е най-често употребяваната дума-Ще,ще,ще.

иvan_DRAGANOV
иvan_DRAGANOV
21.01.2017 13:55 13:55

Че бива да се уреди такава стая -добре Но защо трябва да е СИНЯ Вече имахме синя идея синя партия сини демократи От всичко това синьо излезе СИН БОКЛУК и сини ЛУМПЕНИ Ами дайте някакъв друг цвят на тази стая Спомням си че и Бай Добри беше посинял в ОНОВА ВРЕМЕ та за това е харесъл ЦВЕТА

Back to top button