Регион

7.8 млн. лв. е новият бюджет на Минерални бани

Петнадесетото си редовно заседание ще проведе местният парламент в Минерални бани на 30 януари. В проекта за дневен ред са включени 19 докладни, сред които и новият бюджет на общината, който възлиза на 7 893 000 лв. и ще бъде внесен за разглеждане от кмета на общината Мюмюн Искендер.

Преди това местните парламентаристи ще трябва да актуализират стария бюджет на общината за 2016 г. от 7 300 000 лв. на 8 500 000 лв. с оглед на спечелени и реализирани проекти през годината.

През изтеклата година Общинският съвет в Минерални бани е провел общо 19 заседания – 10 редовни и 9 извънредни, като са взети общо 305 решения, става ясно от отчета на председателя Мехмед Лятиф. Проведени са 22 заседания на постоянните комисии към общинския съвет. За първата година от своя мандат законодателния орган на местната власт е одобрил 10 правилника, 7 наредби, 6 програми, 7 плана и 2 стратегии.

Сред останалите проекти за решения са годишна програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост, приемане на общински план за младежта за 2017 г. и приемане на анализ за потребностите от подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Минерални бани.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button