Хасково

Община Хасково предупреди сметопочистващите фирми, че няма да плаща за несвършена работа

Община Хасково изпрати официално писмо до „Титан“-Хасково и “Грийн Партнърс”, ДЗЗД, с което предупреждава, че няма да извършва плащане за несвършена от фирмите работа, съобщават от пресслужбата на кметството.

Повод за писмото са множеството сигнали на граждани, потвърдени с нарочни проверки за неизвозени контейнери на фирмата или натрупан боклук около тях. Множество подобни сигнали бяха подадени и от читатели на Haskovo.info.

В някои квартали от града сметосъбирането през последната седмица е извън определения график. На други места има забавяне на извозването на разсипаната смет с нялокло часа след извозването на контейнерите.

До края на месеца трябва да приключи подмяната на контейнери за смет в града. В по-голяма част вече са поставени контейнери на “Грийн Партнърс”, ДЗЗД, които след обществена поръчка сменят досегашната сметосъбираща фирма „Титан“, припомнят от общината.

В същото време читатели на Haskovo.info продължават да сигнализират, че заради неизчистени улици колите на двете фирми не могат да стигнат до контейнерите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Бивш Общинар
Бивш Общинар
24.01.2017 14:31 14:31

Ул.Балчик вече 8 ден контейнерите преливат и кола на сметосъбирането не е минавала по тази улица,незнам какъв е проблема винаги си плащаме данък смет.

вън
вън
24.01.2017 14:50 14:50

Общината освен да пише тъпи писма и да заплашва граждани и фирми, друго прави ли? Я кмета да отговаря защо града е в плачевно състояние. Да си ходи откъдето е дошъл заедно с бездарния му екип.

снежко
снежко
24.01.2017 16:06 16:06

Общината изпратила писмо и кмета си изми ръцете. Браво, само това ли можете? А за снега и леда на кого ще пратите писмо? На Господ ли? Нищо не правите. Само объркахте всичко. То се вижда чак ще избоде очите на всички.

гражданин
гражданин
24.01.2017 16:17 16:17

Заради това.че,не са извозвали сметта…ще ни приспаднат ли от парите за данък смет????

Анонимен
Анонимен
24.01.2017 16:51 16:51

Последно по ул.Енисей боклука го взеха преди Нова година / 8 дена е “ китка “ – толкова ни е перфектния график …

пълни глупости
пълни глупости
24.01.2017 18:23 18:23

Атаман, чиято фирма „чисти“ снега казал: „…от общината ни плащат на час“, разбрахте ли – Не на свършена работа, а НА ЧАС! Как ще плащате на час бе? Що за простотия поредна е сътворила общината. Некадърници! Блокирахте града и хората. Нямат вода, ходят по тъмни и заледени улици и тротоари, гонят ги бесни кучета, няма светлина в тунела никакваааа.. Да, това е Абсурдистан отвсякъде.

kozirog
kozirog
24.01.2017 18:23 18:23

Centrajnata ulica v kv Republika ne e pipnata sega i az se ubedih che losho ni se pishe s tozi anemichren kmet

Райчо Райчев
Райчо Райчев
25.01.2017 9:16 9:16

На ул.Балчик чак след 8 дена взеха контейнерите ама не сложиха от новите сега сме без контейнери и боклука е на земята,и още по наглото беше че старите контейнери им се видяха тежки и половината го изсипаха на земята,сега кога ще сложат контейнери не се знае,ама като не си платиш данък смет държавата те гони до дупка а фирмата кой ще контролира-НИКОЙ.От година на година става по лошо,а това с почистването на снега ако има плащат на час това е пълна глупост да те половината им курсове бяха по главните вече почистени булеварди,а малките улички така и не ги почистиха и сега имат коловози по над 30см.особено ул.Христо Ботев там е кошмар за колите.

Къс ръкав
Къс ръкав
25.01.2017 10:41 10:41

Точно зимния период ли решиха да извършват смяната.Защо в договора не заложиха по-късна дата май или юни примерно или си мислеха че януари ще ходим по къс ръкав и няма да има сняг.Зле планирани действия.Вън от палатката.Ул.Вихър в същото положение.Колкото в контейнерите толкова и отвън.

инж.Колев
инж.Колев
26.01.2017 8:43 8:43

На ул.Балчик и ул.Балатон вече 3 дена са без контейнери за смет и всичко е на земята .Омръзна ми да пращам сигнали до общината.

Back to top button