Регион

Спряха делото за наводнението в Бисер, издирват трима в чужбина

Спряно е наказателното производство за причините за наводнението, сполетяло харманлийското село Бисер преди 5 г. Това стана с постановление на Районна прокуратура – Пловдив, която води разследването.

От Пловдивската апелативна прокуратура съобщават, че е задължително да се извърши разпит на трима пострадали и на които прокуратурата е длъжна да разясни правата им.

Разследващите са установили, че тримата се намират в чужбина и до издирването им прокурорът е спрял наказателното производство.

На 11 януари делото е изпратено във Върховна касационна прокуратура.

Както Haskovo.info писа, делото съдържа над 6000 листа или 26 тома, като в три от тях е приложена комплексната оценъчна експертиза, по която вещите лица са изследвали, сравнявали и са се запознали с над 10 000 страници документи и са дали заключение за размера на причинените вреди на всеки пострадал.

Разпитани са над 600 свидетели, приложени са документи и заключенията на две комплексни технически и осем съдебно-медицински експертизи.

Първоначално делото се води около година от прокуратурата в Хасково, след това беше изпратено по компетентност във Военна-окръжна прокуратура-Пловдив, а после е изпратено във Върховна касационна прокуратура и по разпореждане на главния прокурор е възложено за наблюдение на Районна прокуратура-Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button