Регион

Контрабандни цигари в туби хванаха на Капитан Андреево

10 000 контрабандни цигари откриха митничарите на „Капитан Андреево“ при проверка на товарен автомобил с иранска регистрация, влизащ в страната от Турция, съобщават от Агенция „Митници“.

Пред митничарите иранският шофьор представил редовни документи за превозваната стока, но въпреки това камионът е селектиран за проверка с рентгенова апаратура. След пролъчването и последвалата физическа проверка се установява, че по цялата дължина, отдолу от външната страна на товарното помещение, са залепени пластмасови туби от течен перилен препарат. В тубите вместо перилен препарат, са открити 500 кутии контрабандни цигари без бандерол.

Тютюневите изделия са иззети, а на шофьора е съставен акт като му е иззета сумата от 1400 евро за обезпечаване на евентуални вземания по съставения акт.

От началото на година митничарите на „Капитан Андреево“ са задържали 274 260 безакцизни цигари. Иззети са 7798 кутии цигари, закупени от Турция от 222 преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки са открити 118 300 цигари, за които са съставени общо 62 акта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button