Хасково

Димитровградчанин поема Енергетиката, главният секретар на Радев е от Свиленград

Служебен министър на енергетиката е Николай Павлов, който е роден през 1975 г. в Димитровград.
От началото на 2016 г. е изпълнителен директор на „Булгаргаз“ ЕАД.

Има дългогодишен опит в банковия сектор в областта на финансовата отчетност.

Последователно е заемал длъжностите финансов директор и член на Управителния съвет на „Национална електрическа компания“ ЕАД, член на Съвета на директорите на „Контур Глобал Марица Изток 3″ АД и Надзорния съвет на ХЕК Горна Арда, финансов директор на „Булгаргаз“ ЕАД.

Магистър е по „Финанси“ и „Международни икономически отношения“ в Университета за национално и световно стопанство.

Говори английски език. Женен, с едно дете.

Главен секретар на президента Румен Радев е Димитър Стоянов, роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.

През 1986 г. завършва Математическа гимназия в Хасково. В периода 1986-1991 г. продължава образованието си във Висшето военновъздушно училище – Долна Митрополия. През 2001 г. завършва Командно-щабната академия на Военната академия „Г. С. Раковски”. Възпитаник е и на Военновъздушния колеж „Максуел”, САЩ.

Димитър Стоянов започва военната си кариера като техник в изтребителен авиационен полк в Узунджово. Служил е като инженер в Трета изтребителна авиобаза „Граф Игнатиево“. От 2009 г. е началник на щаб в авиобазата, през 2013 г. става началник на сектор „Авиационна техника и въоръжение“ в Командване на ВВС. През 2014 г. е назначен за заместник-началник на щаб в Командване на ВВС, а в периода 2015-2016г. е назначен за началник на щаба на Военновъздушните сили.

Владее английски и руски език. Женен, с едно дете.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button