Регион

След тригодишно издирване хванаха замесен в контрабандата на хероин за 1.6 млн. лв.

По искане на Хасковската окръжна прокуратура съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 44-годишният Станимир А., привлечен като обвиняем за пренасяне през границата на 24.4 кг. хероин на стойност близо 1.6 млн. лв., съобщават от държавното обвинение.

На 3 юни 2013 г. на ГКПП „Малко Търново“, Станимир А., помогнал на друго лице за пренасянето от Турция в България на дрогата. Наркотикът е бил открит при митническа проверка в лек автомобил „Опел“, управляван от Л. Д., срещу когото има обвинение като извършител на същото престъпление.

Установено е, че Станимир е давал указания на Л. Д. за трафика на хероина и обещал възнаграждение. Той не е пътувал в колата. От момента на извършване на престъплението до 23 януари 2017 г. Станимир А. се е укривал.

Наблюдаващият прокурор по делото от Окръжна прокуратура-Хасково е издал Европейска заповед за арест. На 23 януари е установено, че Станимир се намира в България и е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Мярката за неотклонение „задържане под стража“ е взета от Окръжен съд-Бургас, поради това, че деянието е извършено в района на ГКПП „Малко Търново“ в Бургаска област.

Досъдебното производство се наблюдава от Окръжна прокуратура-Хасково, тъй като е било образувано през 2013 г. срещу лица с местоживеене в региона. Предстои в кратък срок приключването на разследването и внасяне на обвинителен акт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Bat Ves
Bat Ves
26.01.2017 18:01 18:01

Koi to Stanimir bre Л.Д. го знаим кой е

Анонимен
Анонимен
27.01.2017 11:23 11:23
Отговор до  Bat Ves

sehcho be

Back to top button