Хасково

Отписаха стари задължения в Хасково, застъпиха се за изселниците ни в Турция

Общинският съвет прие докладната на кмета Добри Беливанов за отписване от регистрите на община Хасково на задълженията на физически и юридически лица с изтекла давност.

Преди гласуването съветникът от ДПС Йозджан Мехмед заяви, че има много изселници в Турция, на които продължават да им се начисляват данъци, например върху автомобили, които отдавна не са в страната ни, а и не съществуват.

Кметът Беливанов отговори, че преди време дал Москвич на свой познат, който бил откраднат. След като подал сигнал в КАТ, колата била отписана от данъчните и за нея вече не се начислявали суми. Той посъветва нашите изселници, чиито автомобили вече са излезли от употреба да подадат заявления, че са откраднати и така по-лесно да бъдат отписани от данъчните.

Иначе, с решението на местния парламент бяха отписани публични задължения, формирани от данък сгради, такса смет, глоби, наказателни постановления, дължими към 31 декември 2006 г. да бъдат отписани, считано от 1 януари 2017 г.

Така също частните задължения, формирани от такси за тротоарно право, разрешителни за поставяне, паркинг и третиране на отпадъци, дължими към 31 декември 2011 г., както и частни задължения, формирани от наеми, лихви, глоби, издадени по реда на ЗАНН, дължими към 31 декември 2013 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button