Регион

Хванаха за втори път турчин с фалшиви документи да пресича Капитан Андреево

60-годишният турски гражданин Салих Й. е бил задържан с фалшиви документи при опит да влезе в България от Турция при ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от прокуратурата.

На 26 януари около 8 часа, на пункта е влязъл лек автомобил Мерцедес с пловдивска регистрация. Той е бил управляван от Салих Й. В колата пътували още петима, от които две деца, ненавършили 14 г. Водачът и пътниците представили гръцки лични карти и паспорти. Извършената експертна справка е показала, че всички документи били неистински. Установено било още, че Салих Й. е бил осъждан през лятото на 2016 г. за опит за незаконно преминаване през Капитан Андреево, в посока Турция, с неистински документи за самоличност. За това Районен съд-Свиленград му е наложил наказание лишаване от свобода за срок от 10 месеца условно с изпитателен срок от 3 г.

Районна прокуратура-Свиленград е повдигнала обвинения по бързо производство и срещу тримата пълнолетни граждани, пътували в лекия автомобил за незаконно преминаване на границата и ползване на неистински официални документи. Установено е, че те са семейство от Ирак и намеренията им били да се установят да живеят в България. Настанени са в Центъра за временно настаняване в Любимец. В автомобила били намерени и златни накити, за което е съставен акт за митническо нарушение.

Днес по искане на прокуратурата съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Салих Й.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.01.2017 19:20 19:20

Пуснете го човека и тоя път!Нека си се разхожда на свобода и си минава през границата като дипломат!

Back to top button