Хасково

Пълен комплект медали спечелиха отличници на Математическата

Пълeн комплект медали спечелиха отличниците на хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин” от националното състезание по математическа лингвистика в Стара Загора.

Абитуриентката Гергина Георгиева постигна 4-ти резултат в група А със 78 точки от 80 възможни и заслужи почетна грамота на журито.  Зрелостникът Димитър Карев е трети в група А със 79,5 точки.

В категория С със сребърен медал се окичи Дарена Георгиева (VII клас) със 78 т. при максимални 80 и златен медал завоюва Марина Господинова (VI клас) с плен актив от 80 т.

ПМГ

Състезанието е в календара на Министерството на образованието и науката и се ползва с авторитет в цял свят. През последните години то стана изключително оспорвано, а тази година бе най-мащабното по брой участници до момента – 309, разпределени в четири възрастови групи.

Младите лингвисти от школата на ПМГ за пореден път показаха своите умения при решаване на сложни лингвистични проблеми, поставяйки имената си на едни от челните места в класациите. Учениците на възраст от 12 до 18 г. представиха достойно своето училище с изключително добри резултати. Участие взеха още Васил Цеков, Виктория Христова и Румен Балкански (VI клас), Веселин Зинков (VIII Б) и Галина Вълчева (XБ).

ПМГ

С тези резултати хасковлии оставиха зад гърба си изключително добре подготвени участници от най-добрите училища в цялата страна. Състезателите ни не само заеха челните места в класацията, но и спечелиха добър старт в надпреварата за участие в международната олимпиада по лингвистика и Всерусийската олимпиада в Санкт Петербург, за които отново ще събират точки с участието си в областния и национален кръг на националната олимпиада по математическа лингвистика.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
някой си
някой си
30.01.2017 21:41 21:41

А мамините дъщерички на вирнали носа подлоги как се представиха. Защо за тях нищо не се казва, пък иначе само хвалби! Лошото е че злобата на родителите, често се връща при децата!

Back to top button