Хасково

Комисията „Шалапатов“ дава на прокуратурата сделката за „Лебеда“

Комисията за проверка на дейността на общинските предприятия, сделките с общинско имущество, процедурите по ЗОП и даренията на предходното управление с председател Димитър Шалапатов дава на прокуратурата сделката за хасковския комплекс „Лебеда“, обяви на пресконференция в кметството общинският съветник от ГЕРБ.

Решението е взето на вчерашното заседание на комисията, свикано след дебатите на януарската сесия около проекта за басейн в Хасково.

Шалапатов уточни, че проверката на комисията не е пълна, но на база проучените до тук документи имат съмнения за незащитен обществен и фанансов интерес от страна на общината.

Председателят на комисията посочи решение на общинския съвет от 9 юли 2001 г. за продажба на „Лебеда“ при начална цена 451 000 лв., като се запази предназначението му. На 14 септември същата година има обява за конкурс за продажбата на имота със сгради, 3 басейна и терен 10 дка, отново с посочено решение за запазване на предназначението за спорт и туризъм. Явява се един кандидат – „Ваканционен клуб Русалка“, който купува имота за 452 050 лв. В края на годината е сключен договорът с фирмата.

Лебеда

От комисията заявиха, че има 10-годишен период, в който предназначението на имота трябва да бъде запазено, както и да не се променя собствеността. Въпреки това Шалапатов посочи, че има документ от 7 септември 2010 г., с който съдия изпълнител продава имота заради задължения на собственика „АКБ форес“.

Секретарят на комисията Росен Пеянков заяви, че дори да има прехвърляне на собствеността между фирми в един холдинг това трябва да се знае от общината. Според тях това е нарушение, както и фактът, че без решение на общинския съвет е променен статута на земята, където после е построен магазин „Лидл“, който купува имота от съдия изпълнителя за 1 450 000 лв.

Шалапатов заяви, че заради тези съмнение ще подадат сигнал до Хасковската окръжна прокуратура, която ако реши да провери случая.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

10 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Фирмаджия
Фирмаджия
01.02.2017 16:25 16:25

А на мен ми се струва, че некомпетентни хора не бива да се занимават с такива неща. В тая комисия представа си нямат от собственост в състава на юридически лица, задължения и изпълнителни дела, нито пък са си направили труда да проверят как е продаден теренът от съдия изпълнител. Най-малкото е можело да потърсят информация за задълженията, довели до продажбата, както и за връзката между двете юридически лица. Все щяха да разберат,колкото и да са некомпетентни. Предизборни заигравки май му се вика на това. Само не е ясно Шалапатов дали отново няма да смени партията… А другия поне се смята за бизнесмен и трябва да му е ясно, че празните приказки нищо не струват.

кога
кога
01.02.2017 17:50 17:50

А кога ще проверят сделката за общинските паркинги, отдадени на М-комфорта! Как по същия този начин се явява единствен кандидат на тръг и го печели за 10 години напред. Нима тук няма „незащитен обществен и финансов интерес от страна на общината.“. Докога ще си затварят очите за далаверите на тази фирма и госпожа! В този случай също има нарушение на сделките с общинско имущество, процедурите по ЗОП и облагодетелстване на определени лица, които заграбиха града в няколко области!

Шалапутьовци долни!
Шалапутьовци долни!
01.02.2017 18:26 18:26

Шалапутьо е малоумник. През юли 2001 г. минималната заплата бе 85 лева. През 2010 година е 240 лева. Така че е нормално тоя имот да поскъпне три пъти. Тези кретени първо да проверят кога бе рушнат басейна и тогава да говорят дали е спазен 10-годишният период. През 2013 година „Плувно лято“ се проведе именно на „Лебеда“. Така че 10-годишният период да не се променя предназначението е спазен. Лайнари! И вие ходите да им се връзвате на тия тъпаци! Що се касае до промяната на имота – първият коментар е супер точен!

Ник
Ник
01.02.2017 19:09 19:09

Браво на г-н Шалапатов! Тук главният проблем е кой е разрешил смяната на статута без разрешение на общинския съвет. Всички се досещат кой. Как тази смяна на статута става седмица след като Лидъл се отказва да си търси двата милиона заплатени на жената на бившия за земята срещу Икономиката? Дано да го осъдят, че е ощетил обществения интерес на гражданите на Хасково да си имат басейн.

Росен
Росен
01.02.2017 19:14 19:14

Няма 10 годишен период за смяна на предназначението.
Няма в решението на общински съвет за продажба, нито в договора след това

крадат на поразия
крадат на поразия
01.02.2017 19:16 19:16

Кой си пълни гушата от общинските паркинги! Защо така ма М!

0ла
0ла
01.02.2017 21:07 21:07

Кой отдаде паркингите на града на безценица драги общинари. То бива поне да става въпрос за някой бизнесмен, голям човек – ами то някаква си ненаситна личност, съществуваща и просперираща от митница град Свиленград. Сега заради нея специално пак ще върнат митница Свиленград, оти нейният човек не може я изхрани тая без да взима „допълнително“. Порасна и дупето, трябват нови тоалети, и много повече за грим, прически и аксесоари, че да си крие застаряващата физиономия и проклетията.

Ха дано
Ха дано
02.02.2017 9:28 9:28

ХА ДАНО НАЙ-ПОСЛЕ ГИ НАКАЖАТ ТИЯ ИЗМАМНИЦИ-МИЛИОНЕРИ. СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И РАБОТЕЩИТЕ В НЕЯ МАСОВО ПОМАГАТ НА РАЗГРАБВАНЕТО ЗА СМЕТКА НА ОБЩЕСТВОТО. ХОРАТА ЗНАЯТ, ЧЕ Е ТАКА., НО НА ТЕЗИ, ОТ КОИТО ЗАВИСИ НЕЩАТА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ НЕ ИМ ПУКА. ТЯХ ЗАКОН НЕ ГИ ПЛАШИ, ЗАЩОТО НЕ ГИ ЛОВИ. В ТЯХ ЗАКОНА, В ТЯХ ХЛЯБА, В ТЯХ НОЖА. ЧАКАМЕ ВИДОВДЕН ТОЛКОВА ОТДАВНА. НАЛИ ВСЕ ОТНЯКЪДЕ ТРЯБВА НАЙ-ПОСЛЕ ДА СЕ ЗАПОЧНЕ.

Янко Митев
Янко Митев
02.02.2017 9:52 9:52

Браво на Шалапутьов! За година и половина само дето напълня с двадесетина килограма от народна пара и храна. Некадърен бил? Това ясно! Накрая ще стане ясно че комисийката му е похарчила повече пари от колкото е върнала.Ама това е нормално, то ако има нещо той ще рекетира който трябва
и ще си прибере парите за замитане… Посредствеността нахалството вървят ръка за ръка!

НикМик
НикМик
02.02.2017 11:19 11:19

Браво на комисията! Всеки хасковлия трябва да разбере за поредната далаверка на Гошо. Кой ако не той е подписал решението за смяна на статута на басейна, единодушно, без гласуване в общинския съвет. Това става седмица след като Лидъл много странно се отказва да си търси 2 млн. лв. заплатени на фирмата на Гошовата жена за терена срещу Икономиката слвд като и там имаше измама. Един вид Лидъл подарява 2 милиона на бившия за да смени статута на Лебеда. Това ако не е злоупотреба с власт за лично обогатяване за сметка на гражданите здраве му кажи.

Back to top button