Любопитно

В Димитровград дават 5000 лв. за издаването на нови книги

За поредна година от община Димитровград обявяват конкурс за финансово подпомагане на книгоиздаването. И тази година сумата е 5000 лв.

Парите са за област художествена литература – стихосбирка, роман, сборник разкази, драматургия, книга за деца, както и литературознание – литературна история, монография, литературна критика, област история, културология, краезнание – историческо изследване, краеведско изследване с приоритет изследвания, засягащи димитровградския регион, издания за личности с принос за културния облик на града и общината.

Право да кандидатстват за финансова подкрепа имат: физически лица, народни читалища и юридически лица с нестопанска цел.

Кандидатите следва да отговарят на следните условия: да имат адресна регистрация по постоянен адрес на територията на община Димитровград, за народните читалища и юридическите лица с нестопанска цел – да имат седалище и адрес на управление на територията на община Димитровград, да не са подпомагани финансово по същата Наредба през последните 2 г., да нямат присъдена друга местна или национална финансова подкрепа за проекта, с който кандидатстват, един кандидат не може да кандидатства с повече от един проект, не се отпускат средства за преиздаване на вече издадени творби, не се финансират разходи за представяне, рекламиране и книгоразпространение на изданието.

Кандидатите подават документи в Общинска администрация – Димитровград, бул. „Г. С. Раковски” 15, Център за информация и услуги за граждани, гише № 1.

Краен срок за подаване на документите за кандидатстване с проектите за финансово подпомагане – 20 март.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button