Любопитно

Хасковският театър с рекордните три номинации за „Икар“

Хасковският театър „Иван Димов“ е с рекордните три номинации за наградите „Икар 2017“.

Крис Шарков е номиниран в категорията „Режисура” за спектакъла „Хеда Габлер”от Ибсен , чиято премиера бе през ноември на сцената на хасковския театър. За статуетката той ще се конкурира с Николай Поляков, поставил в Театър „София” спектакъла „Анна Каренина” и Боян Иванов – режисьор на „Жулиета” в русенския театър.

Дамян Тенев получи номинация за режисьорски дебют на „Оркестър Титаник” от Христо Бойчев, заглавие в репертоара на театър „Иван Димов“ от септември. Това е дипломният му спектакъл от НАТФИЗ „Кръстю Сарафов”. На хасковската публика той е познат като актьор от ролите му в „Безумна нощ”, ”Разбиване”, ”Живял човек”, „Анархия в Бавария”, „Остани за закуска”, „Женитба”, ”Севилският бръснар” и др. Номинираните в тази категория „Дебют” са общо 4-ма млади режисьори.

В категорията „Поддържаща мъжка роля” актьорите Благой Бойчев, Васил Читанов и Ивайло Драгиев са номинирани за ролите си в „Хеда Габлер”. Техни съперници за наградата ще бъдат Ивайло Христов („Иванов” от Чехов в Младежки театър „Н. Бинев” и Йордан Ръсин – „Вуйчо Ваньо” от Чехов, Театър „Възраждане”).

Номинациите бяха обявени днес на пресконференция на Съюза на артистите в България. Наградите по традиция се връчват на церемония на 27 март – Световния ден на театъра.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
unocha _bleden @abv bg
unocha _bleden @abv bg
02.02.2017 18:13 18:13

Много пъти съм казвал Ако тия артисти ги оставят без държавна дотация сигурно ще умрат от глад щото те са с 2 леви ръце

Back to top button