Хасково

1060 фирми вече декларираха данъци, повечето по интернет с отстъпка

1% отстъпка, но не повече от 1000 лв., могат да ползват от дължимия корпоративен данък за довнасяне фирмите, които подадат в НАП годишната си данъчна декларация по електронен път.

Това напомнят от офиса на Агенцията в Хасково и уточняват, че срокът за обявяване на резултатите от дейността на дружествата през миналата година и на дължимия данък „печалба“ е 31 март.

1060 фирми от Хасковска област са подали до днес своите декларации за 2016 г. Две трети от тях са ползвали за целта интернет. НАП уточнява още, че отстъпка се полага само ако и дължимия данък се внесе до 31 март.

Декларации подават и фирмите, които през миналата година не са осъществявали дейност. Те попълват специален образец декларация – 1010а, в който посочват, че за предишната година не са имали дейност и не са отчели приходи или разходи, съгласно счетоводното законодателство. Към тази декларация не се прилага годишен отчет за дейността.

Декларациите се подават в офисите на НАП по мястото на регистрация на фирмите, по пощата с обратна разписка или по интернет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button