Спорт

Младите волейболистки сред 12-те най-добри отбора на България

С пет победи от пет мача и само 1 загубен гейм завършиха втория турнир от скаут лигата за момичета родени 2004/05 в с. Кранево волейболистките от димитровградския клуб „Раковски“.

Така нашите се класираха на финалите на този формат, където се събират 12-те най-добри отбора от страната. Победите бяха постигнати срещу отборите на Омуртаг, Кърджали, Чирпан, Бургас и домакините от Варна. Проектът скаут лига стартира с 36 отбора и след 2 турнира остават 12, от които първите 3 ще участват в международен турнир с отбори от съседни страни.

Треньорът Александър Дафинов пусна в игра всички 12 момичета по време на турнира и остана доволен от играта на целия отбор.

През изминалият сезон този отбор стана шампион във възрастта си без загубен гейм, а от началото на този сезон записаха 11 победи и 1 загуба до момента, като са загубили само 3 гейма срещу 22 спечелени. Целите пред отбора са да достигне финалите на държавното първенство и да преследва добро класиране на финалите на скаут лигата.

Волейбол

През февруари продължават състезанията и при другите възрасти в школата. На 11-12 февруари в Казанлък девойките младша възраст ще участват във финалния регионален турнир, а на 24-26 февруари момичетата до 15 г. ще участват също във финалния турнир за региона в Стара Загора.

Отборът бе в състав: Гергана Георгиева, Никол Иванова, Мартина Стоянова, Лаура Ван Дайк, Даниела Димитрова, Петя Пасева, Моника Андонова, Александрина Манджакова, Алексия Николова, Теодора Костадинова, Виктория Вълева, Дара Тенева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button