Хасково

РИК очаква сложни избори заради машинното гласуване, иска шести сътрудник

Районната избирателна комисия – Хасково реши да поиска от ЦИК допълнителна бройка за техничеки сътрудник за парламентарните избори на 26 март.

От комисията мотивират решението си с големия брой секции в района – около 470 на последните избори, очакваната натовареност и сложност предвид машинното гласуване във всички секции, както и голямата територия на района и отдалеченост на някои от общините.

РИК вече гласува да има двама специалист-експерти и петима специалист-технически сътрудници. Месечните им заплати са съответно 640 и 460 лв.

Комисията реши приемането на документи за регистрация на инициативните комитети за участие в изборите да се извършва всеки календарен ден, а крайният срок е 17 часа на 13 февруари.

РИК ще регистрира не по-късно от 17 часа на 21 февруари или 32 дни преди изборите кандидатите, предложени от партия или коалиция и независими кандидати, предложени от инициативен комитет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Компютърен инженер
Компютърен инженер
06.02.2017 16:25 16:25

Компютърен инженер за 640 лв. заплата??? И 1600 лв. е малко.

Back to top button