Регион

Панихида и венци за жертвите от Бисер, разследването буксува вече 5 г.

В памет на жертвите от наводнението в харманлийското село Бисер днес се отслужва панихида.

Бисерчани ще хвърлят в реката венци за загиналите в бедствието преди 5 г. Тази година няма да се раздава курбан. Тогава скъсването на язовир “Иваново” заля с 3-метрова вълна селото и загинаха 6 души.

Пет години след бедствието са възстановени 34 от съборените тогава 55 къщи. Средства за останалите няма.

Както Haskovo.info писа, наказателното производство за причините за наводнението, сполетяло харманлийското село Бисер е спряно. Това стана с постановление на Районна прокуратура – Пловдив, която води разследването.

Бисер

Задължително е да се извърши разпит на трима пострадали и на които прокуратурата е длъжна да разясни правата им. Разследващите са установили, че тримата се намират в чужбина и до издирването им прокурорът е спрял наказателното производство.

Делото съдържа над 6000 листа или 26 тома, като в три от тях е приложена комплексната оценъчна експертиза, по която вещите лица са изследвали, сравнявали и са се запознали с над 10 000 страници документи и са дали заключение за размера на причинените вреди на всеки пострадал.

Бисер

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
06.02.2017 11:09 11:09

Горките хора от Бисер. Нямат вече надежда за нищо. Няма такава държава. Няма такъв позор. Няма такова безхаберие. Няма да има скоро и хора в тая държава.

въпрос
въпрос
06.02.2017 11:21 11:21

Аз се питам,зашо държавата не пренасочи пари от Хитрино?За там има над 35 милиона!За какво са толкова пари за едно нищо и никакво селце?Наново ли ще го строят?

нов гост
нов гост
06.02.2017 13:13 13:13

Спомнете си какво каза Цветан Цветанов преди изборите в с.Бисер.

Back to top button