58 са непълнолетните майки в Хасково, 4 вече имат и по две деца

Хасково

58 са непълнолетните майки в община Хасково, сочи последната справка на служба „Социално подпомагане“.

Броят на момичетата, родили под 18-годишна възраст се е увеличил, защото обикновено ваучери за майчинство и детски през миналата година са получавали 30 – 40.

Сега 37 непълнолетни майки са с деца до 1 годинка, а на 21 рожбите са по-големи.

Четири от непълнолетните майки в Хасково имат и по две деца. При социалните не са регистрирани малолетни родилки.

Социалните допълниха, че „Закрила на детето“ получава информация от гинеколозите за бременни непълнолетни и от отдела започват работа с тях.

До няколко дни ще бъде изготвена и справката за непълнолетните майки в областта, като в началото на миналата година броят им бе над 140.

12 коментара

  • ДА СЕ ГЛАСУВА ЗАКОН ЩОМ ЕДНО ХЛАПЕ ПОД 18 ГОДИНИ Е РЕШИЛО И Е СТАНАЛО РОДИТЕЛ ТО ДА СЕ СПИРАТ ДЕТСКИТЕ И ПОМОЩИТЕ НА НЕГОВИТЕ РОДИТЕЛИ ТАКА НЯМА ДА ГИ ЖЕНЯТ МАЛКИ ЗАЩОТО НЯМА ДА ВЗЕМАТ ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА КОЕТО ВЕЧЕ ПОЛУЧАВАТ

  • Не само на родителите им, но и на тях самите. Значи да родят не са деца, да получават пари са деца. Да се грижат адекватно за децата си не могат и чакат помощи от държавата – т.е от работещите, от които се взима и се раздава на ромите. А работещите излизат богати и достатъчно отговорни да си гледат сами без помощи децата. Е няма такава държава!

  • България не е социална държава! Марш цялата рода в Германия при братовчедите..

  • Това е българите ще работим да изкарваме социалните на циганите пък те ще лежат и ще лупат кебапчета за наша сметка.Социалните, крадения ток, вода ,всичко ще им плащаме на мангалите.

  • Мангасаряни мързеливи, измет крадлива – докога ще ви издържаме, дондуркаме и отглеждаме. Научете се да работите бе измет. Като не искате да учите, ами деца да правите оправяйте се после!! Какво чакате държавата да ви отглежда децата бе. Мислете преди да се таковате, пък и като родите мангалчета пак мислете. Готованци смръдливи!

  • Спрете помощите на циганите и ще има пари за български граждани , които се нуждаят от средства за лечение , например….Тези пари могат да да се дадат за много по-добри каузи. Все пак излизат от джоба на нас данъкоплатците…

  • Те нашите мангали никой с праст не ги пипа,нали изборите зависят от тях.Така ги научи тяхният приятел Георги Иванов.

  • Със сигурност са много повече непълнолетните майки и бащи. Забележете от кой етнос са те. Докога държавата ще поощрява подобни неща? Защото всички останали сме потърпевшите от тази политика на неглижиране на проблема.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.