Общински съветници искат разваляне на договора за наем на паркингите в Хасково

Хасково

Комисията за проверка на дейността на общинските предприятия, сделките с общинско имущество, процедурите по ЗОП и даренията на предходното управление с председател Димитър Шалапатов от ГЕРБ ще предложи на кмета Добри Беливанов да развали договора за наем на паркингите в Хасково.

Това обявиха на пресконференция Шалапатов и секретарят на комисията Росен Пеянков („Сряда 7“).

Те посочиха, че от 2004 г. трите търга за отдаване под наем на паркингите се печелят от една и същата фирма – „Ем Комфорт“. При всеки един от тях съветниците имат съмнение за нередности.

Шалапатов наблегна на последния търг от 2012 г., когато в решението на общинския съвет е записано това да стане на база месечен наем от 10 410 лв., а в заповедта е записана годишна цена от 124 920 лв. Според съветника така се завишава депозита за участие, който става 90 000 лв. и по този начин се ограничава броят на фирмите, които могат да си го позволят.

Паркинги

На въпросния търг се явява само „Ем комфорт“, която печели с наддаване от една стъпка от 1260 лв. над първоначалната тръжна цена. Така тя наема 13 паркинга за 10 г.

Договорът, който от комисията ще поискат да се развали е в сила до 2022 г. Според съветниците така се нарушавал обществения интерес, защото и цените в търга не са променяни от 2004 г.

Управителят на „Ем комфорт“ Милена Михайлова, коментира пред Haskovo.info, че има изряден договор за наем на паркингите.

В същото време юристи, сред които и бившият председател на общинския съвет в Хасково Иван Иванов, коментираха, че стойността на депозита се определя на база общата наемна цена за целия период на договора, а не на месечна или годишна база.

Haskovo.info припомня, че на 1 февруари от комисията обявиха, че ще дадат на прокуратурата да разследва сделката за хасковския комплекс „Лебеда“. Такъв сигнал до прокуратурата все още не е подаден.

9 коментара

  • ПО-ДОБРЕ ДА ПЛАТЯ ЕДИН ЛЕВ НА ЧАС НА ЕМ КОМФОРТ ОТКОЛКОТО В СИНЯ ЗОНА ПОНЕЖЕ СИНЯТА ЗОНА Е НАЙ ТЪПАТА В БЪЛГАРИЯ НЕ Е НОРМАЛНО АКО СЕ ЗАБАВИШ ДА ТИ СЛОЖАТ СКОБА ИЛИ ДА ТИ ВДИГНАТ КОЛАТА ВМЕСТО ДА СИ ПЛАТИШ ПРЕСТОЯ ПРИ ЖЪЛТИТЕ ПАРКИНГИ НА ЕМ КОМФОРТ ПРОСТО СИ ЗАПЛАЩАШ ПРЕСТОЯ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ПО КАКЪВ НАЧИН Е СПЕЧЕЛЕН ТЪРГА ТЕ СА ПО-ДОБРИ ЗА ГРАЖДАНИТЕ.ОНИЯ МАЛОУМНИК ШАЛАПАТОВ ДА СИ ЗАТВАРЯ УСТАТА

  • Боли ме фара за сигнала на тези глупаци. Аз съм математик и знам, че 10 410 лв. по 12 месеца е равно точно на 124 920 лв. За десет години това прави 1 249 200 лева чисти пари в общината. Ако тези паркоместа ги облсужваме ние, половината пари ще ги окрадем и нищо няма да влезе в хазната.

  • Паркингите искате да направите „Синя зона“ и да ни смъквате още една кожа.

  • Това ще е най доброто направено от Хасковските общински съветници ако се осъществи Поздравления!

  • Да ви имам проблемите. Общината няма пари за снегопочистване и за чистота, но ще плати неустойки по договори за паркинг. Шалапатов, какво стана с комисията по корупция и злоупотреби на Г. Иванов?

  • Рекетьори, рекетьори вий комисия сте с власт… Няма договор, няма хънта няма мънта. Шалапутьов имал съмнения? Каквото рекетира по парковете рекетира. Наред са паркингите . Пеянков кабелите му бесят денонощно небето над града доказано незаконно…? Още един фишек предизборно! Нищо нали от нашите пари папа добре! И още две години и нещо ще папа като ни е толкова акъла…

  • На тая Управителка на “Ем комфорт” Милена Михайлова, винаги всичко и е изрядно особено по нейни думи. Но това е само привидно. Такава долна лъжкиня е, двуличничка, далавераджийка, долна и безчовечна твар, че друга като нея не се е пръквала. И като толкова предпочитате дадавате по 1 лв на Милена, вместо в синята зона, що тогава спирате по тротоарите и градинките и до кошовете за боклук, вместо на паркоместа й бе!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.