Регион

В Димитровград започнаха срещи за разкриване на ВУЗ

Кметът на община Димитровград Иво Димов се срещна с инж. Иван Русев, помощник ректор на Технически университет във Варна и проф. д-р Христо Скулев, ръководител на отдел „Международно сътрудничество“ към ВУЗ-а.

Инициативата за сътрудничество е по идея на кмета, като аргументи за привличане разкриването на филиал на университета в Димитровград са наличието на свободни общински имоти, бивши учебни заведения, както и на подходяща бизнес среда.

В резултат на засиления инвеститорски интерес през последната година и половина, идеята на Иво Димов е да се разкрият учебни технически дисциплини, които да са насочени както в помощ на бизнеса, така и ще имат изключително положителен ефект както за града, така и за младите хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
09.02.2017 14:23 14:23

ами браво на кмета на димитровград,нашия беливанов спи постоянно,работа за 2 стотинки не е свършил,дай му ленти да режи и да си хили неадекватно същински плевнелиев смешник

Коко
Коко
09.02.2017 15:31 15:31

Не мислите ли,че университетите са много.Сгради има,но има ли кой да учи в тях?

Адвоката
Адвоката
10.02.2017 9:15 9:15

Добра идея, бизнеса има нужда от кадри, иначе производството ще е на посредствено ниво. Идеята има понциал за сътрудничество между бъдещия ВУЗ и наличните предприятия в областта – при условия е за осигурена работа след успешно дипломиране, бъдещото висше учебно заведение ще е притегателно за всички абмициозни хора.

Back to top button