Стартират обучение чрез работа в Харманли, учат хотелиерство и термални процедури в Баните

Хасково

За първа година е заявен прием за обучение чрез работа в харманлийската ПГЕТ „Захари Стоянов” по професия – Електротехник, специалност Електрически машини и апарати, съобщават от областна администрация.

Регионалното управление на образованието – Хасково представи в Областната администрация пред Комисията по заетостта към Областния съвет за регионално развитие обобщеното предложение за държавен план-прием за новата учебна година за Хасковска област.

Община Минерални бани съвместно с местния бизнес заявява и план-прием в две училища по професии. Изпълнител на термални процедури (извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове) в СУ „Проф. д-р Асен Златаров”. Хотелиери ще обучават в СУ „Проф. д-р Асен Златаров” и СУ „Христо Ботев” в с. Караманци.

Прием

Други заявени нови професии са моделиер-технолог на обувки и кожено-галантерийни изделия в димитровградската ПГ „Проф. Д-р Асен Златаров“, хотелиер в свиленградската ПГССИ „Христо Ботев”, приложен програмист в хасковската ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви” и монтьор на транспортна техника в тополовградското СУ „Д-р Петър Берон”.

На срещата беше представен анализ за изпълнението на план-приема през последните 3 г.
Броят на завършващите основно образование след 7 клас ученици през настоящата учебна година е 1911. Броят на планираните паралелки е 77, от които 36 профилирани и 41 професионални.

Броят на завършващите основно образование след 8 клас ученици през настоящата учебна година е 991. Броят на планираните паралелки е 40, от които 6 профилирани, 7 непрофилирани и 27 професионални.

Прием

Предвиден е и прием в задочна форма на обучение – 3 паралелки в общините Стамболово, Тополовград и Хасково. За ученици със специални образователни потребности са заложени и 4 паралелки с придобиване на първа степен на професионална квалификация в общините Хасково, Харманли и Свиленград.

На срещата присъстваха като гости и директори на професионални гимназии от областта. Заседанието бе открито от областния управител Минко Ангелов. В работата му участва и заместник областният управител Валентин Ангелов.

7 коментара

  • Абе некадърници продажници от РИО – защо не обясните по какъв начин назначихте двойната М-ка за директор на Васил Левски. Защо мълчите от къде е тази точка преднина, с която си спечели конкурса тая никаквица! Време е да ви разследват далаверите, и след като оставихте тая личност да си разиграва коня както реши – тогава и за вас проверки! От колко време седите и гледате какви ги върши госпожата – строши си краката да назначава дружки, една от една по-некадърни. Подмени половината колектив в училището и продължава с чистките. Вас защо не ви изритаха след като за последните години сменихте трима началника. Значи вие сте защитени щото сте големи експерти, а редовия учител – той нищо не струва, права няма, защита няма и вие благосклонно си затваряте очите. Да се задавите дано със подаръците и отблагодаряването на оная селска никаквица!

  • Всички в хасковския инспекторат обичат рушвети. А ми ми владее изкуството . конкурса си спечели като приписа и подмениха листовете и .

  • Ало лудата катерица – да не мислиш, че като си плати и преписа и си настани селскостопанския гъз в директорския стол ще видиш келипир. Като облагодетелстваш едни и на смотаните си дружки разрешаваш всичко – колко мислиш, че си обичана! Ти с един човек в тоя колектив не можеш се разбра ма селянко проста! Ако не са тия дето ги домъкна от вън да ти слушат простотиите и да ти се кланят друго подчинение и коленопреклоничество няма да видиш! Никой не може да ти понася нервозните изблици, театралниченето, показните лъжи и откровените грубости, навиквания и мачкания на човешко достойнство.

  • Ами тези кукумявки от РУО като почнеш от Боева и стигнеш до шивачката Станчева големи експертки,пълни некадърнички , трябва Златева на ръце да я носят тя ги нагласи там, а после нож и забиха в гърба .Божеее…

  • И на Ванчев от инспектората жена му е назначена в СУ „В.Левски“от въпросната М.М.

  • Да бе ама само с писане и плюене по форуми не става. Ако имате някакви доказателства пишете жалби, искайте проверки, има и институции над инспектората, в София и т.н.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.