Новият Старозагорски митрополит благослови Харманли

Регион

Първото си посещение в Харманли направи новоизбраният Старозагорски митрополит Киприан. В деня на Св. Харалампий, той посети църквата „Св. Иван Рилски“ в града, където се запозна със свещениците от харманлийска духовна околия, а след това се срещна с кмета Мария Киркова.

Тема на разговор бяха бъдещи съвместни инициативи на Старозагорска митрополия и община Харманли за добруването и просперитета на жителите.

От своя страна владиката декларира добрата си воля за развитие на сътрудничеството между двете институции и пълно съдействие при реализиране на бъдещи проекти, касаещи поддръжката и дейността на християнските храмове на територията на общината.

За спомен от Града на Белоногата, кметът Киркова връчи на митрополит Киприан плакет от мед и дърво. Той пък от своя страна отправи благопожеланията си за здраве и благоденствие на всички жители от общината.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.