Кметът кани политическите партии на консултации за СИК

Хасково

Кметът на Хасково Добри Беливанов разпрати покани към партиите и коалициите, които са имали парламентарна група в Народното събрание към 24 януари 2017 г., за участие в консултации за състава на секционните избирателни комисии в община Хасково за изборите за народни представители на 26 март.

Консултациите ще се проведят на 16 февруари от 14 часа в заседателната зала на втория етаж на кметството.

Покани са изпратени до ГЕРБ, „БСП лява България“, ДПС, „Реформаторски блок“, „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“, „България без цензура“, „Атака“, АБВ.

При провеждане на консултациите партиите и коалициите представят писмено предложение за състав на СИК, което съдържа: партията или коалицията от партии, която ги предлага, трите имена на предложените лица, единен граждански номер, длъжност в комисията, образование, специалност и телефон за връзка. Така също заверено от партията копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията издадено не по-рано от 24 януари 2017 г., или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 43-то Народно събрание, с което се удостоверяват пълномощията на лицата представляващи съответната партия или коалиция.

Представителите на паритята трябва да носят пълномощно от представляващия съответната партия или коалиция, в случаите когато в консултациите участват упълномощени лица така също и списък на резервни членове.

3 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.