Хасково

ЦИК освободи скандалния член на РИК-Хасково

Централната избирателна комисия освободи като член на Районната избирателна комисия – Хасково Надежда Колева-Стойчева и анулира издаденото й удостоверение.

Решението на ЦИК е след постъпило писмо от Михаил Лисков, като пълномощник на Корнелия Нинова – председател и представляващ коалиция „БСП – лява България“. С писмото се иска освобождаването на Надежда Колева-Стойчева като член на РИК – Хасково, и назначаването на нейно място на Бойчо Бойчев. Към писмото е приложено заявление от Колева-Стойчева, с което заявява, че желае да бъде освободена като член на РИК – Хасково, поради лични причини.

Както Haskovo.info писа, срещу Надежда Колева-Стойчева бе подадена жалба от партия, защото е член на РИК в противоречие на Изборния кодекс, според който човек на избираем пост не може да участва в комисията. Колева-Стойчева е общински съветник в Харманли.

Сега със своето решение ЦИК назначава за член на РИК Бойчо Бойчев.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез ЦИК в тридневен срок от обявяването му.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Аскувлия
Аскувлия
12.02.2017 21:12 21:12

Бесипе, Бесипе, не знайти ли кого предлагате, бе, ей? Е тя фитката, подписала всичко без да види какво подписва? Но нолкоз простотия може ли?
Пъп и като прос чвяк дъ питам, в Аскювскуту Бесипе няма ли няк,къв свестен чвяк, тъ хърмалиец е шеф на Бесипето?

Back to top button