Спорт

Само Гофен дели Григор от титлата в София

Григор Димитров се справи за 63 минути с Николоз Басилашвили – 6-1 6-3 и вече само един мач го дели от титлата на „Sofia Open“.

Грузинецът шокира последователно Адриан Манарино, водача в схемата Доминик Тийм и Мартин Клижан, но днешното предизвикателство бе извън възможностите му. А след два мача с изключително тежки първи геймове срещу Янович и Троицки, днес Григор се изстреля като ракета в полуфинала и спечели първите осем точки в двубоя не без любезното съдействие и на няколко непредизвикани грешки от ракетата на Басилашвили, сочи статистиката на TennisKafe.com.

„Бях се фокусирал и беше много приятно. Вълнувам се, благодаря на всички отново. Просто съм щастлив, трябва да остана постоянен, да излезна и да изиграя един добър мач в неделя“, каза пред над 11 000 в „Арена Армеец“ Гришо.

Вече само Давид Гофен дели Димитров от титлата в дебютното му участие в София. Григор води с 5-0 в преките двубои, като последният бе спечелен с 6-3 6-2 6-4 на тазгодишния Australian Open.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button