231 ученици заминаха за чужбина през първия срок

Хасково

231 ученици от Хасковска област са заминали със семействата си в чужбина през първия учебен срок, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието – Хасково. Повечето от децата са от 1 до 4 клас.

В началото на новата учебна година учениците в региона са 23 407, а след края на първия срок децата са вече 23 071.

18 деца са отпаднали от училище по социални и семейни причини. 35 ученици пък са отписани заради натрупани над 35 отсъствия.

Haskovo.info припомня, че през миналата учебна година от училище в Хасковско отпаднаха 85 деца, а 127 заминаха в чужбина.

31 коментара

 • Така ще е, и още ще заминават! Тук оправия няма, хората искат по-добро бъдеще за децата си! Там работят много но,си заслужава,тук работиш за идиоти които, на дали биха изкарали и ден със заплатите, които според тях даже са много! Накрая ще си работят сами!

 • И за какво да стоят тука родителите – безработица, ниски заплати, корупция, беззаконие, смешни управници на всички нива, има ли смисъл да изброявам още……..Гледам сега за новите избори пак се наредили същите муцуни т.е няма да има оправия и близките години.

 • Ами заминавайте, кой където му видят очите. Това си е ваше право. Имало е такива години, където хора са работили и за по-малко и са пътували пеш на далечни разтояния, за единия хляб. Не ми се мисли само какво е било на душите им. Но българинът е жилав и отстоява на трудностите – историята го е доказала. Вярно е, че когато се труди човек, в правото си е да си иска заработеното възнаграждение, но да седи и чака друг да му свърши работата – това и в чужбина го няма. Не трябва да се примиряваме, а да воюваме всички и да отстояваме правата си. Само така ще се оправим. Лесно е да вдигнеш бялото знаме.

 • Де тоя късмет, да замине и Наска от общежитието за чужбина, че да освободи най-сетне началническия стол, за който се е залепила от 20 години и не я пенсионират, макар че одъртя достатъчно. Тя е без това обича да се размотава насам-натам и да се занимава с глупости. Писна ни от тая нахална пенсионерка, дето не се усеща колко не може никой вече да я търпи, пък тя се натиска като умопобъркана.

 • Тя тая Наска и без туй си е постоянно в чужбина, по-добре да си остане там завинаги. Вече достатъчно парички е натупала. Пенсията й ще е по-висока от тази на министър. А дано някой млад човек да дойде на нейно място, че да се разведи малко обстановката. Началничката НОБЕЛ така се вживява, че направо като в концлагер са подчинените й. Хайде, давайте и за последно новата голяма заплата, че да си ходи тоя кукумицин.

 • Офф, да вземе и М-ката да замине на някъде, че да се диша спокойно. Тая злобарка е като отровен паяк – не се знае кога само си играе с жертвите и кога ще ги трови и яде. Да я питаш като афишира с колко финанси разполага, колко е имотна и колко е хай, защо се е навряла в училището за една „мизерна“ по нейния стандарт директорска заплата. Значи не е за заплата, а за да си задоволява садистичните желания – да тормози, да се пули, да наказва, да демонстрира сила и власт, да мачка и гази, да съсипва и от време на време да ръси велики лъжи пред медиите за колективното, за общия труд и за показност и рейтинг.

 • Милено ма, ти си само една кукавица. Ма можеш да ходиш другаде да кукаш! Нейде по света огромен. Минава, големият кораб минава…с една кукакавица на него…. Бай!

 • Жалко, много жалко за майка България.Направете сметка, средно приблизително 500 човека на година само от Хасковско.В национален мащаб?Не ми се мисли колко скоро ще останат само пенсионери,на които ще е невъзможно да се изплащат пенсии. Единствена причина – няма да има достатъчно постъпления по фонда.Депутати, правителство и администрации от къде ще вземат средства за заплати и нови коли?
  Пълна трагедия. Да ревеш и да виеш от болка като ранен звяр. На кой ли му пука?Само си пишем.

 • Да знаете, че за да няма никакво доверие в РУО е тяхната дълга несменяемост и глухота за проблемите. Те толерират такива началници като Наска. Не ги пенсионират и настройват допълнително хората срещу себе си. Не можеш да се правиш, че те няма и не те засяга. Дори да е много кадърна/ А ТЯ НЕ Е/, не може да я държите в тоя стол толкова много години на поста, след като отдавна е преминала пределната възраст за пенсиониране. Няма друг такъв случай не само в Хасково и околията, ами и в България сигурно. То бива безочие и наглост бива, ама чак такъв гьонсуратлък няма на света. Само снимки хвалби, фър-фър и нищоправене освен интриги без които тя не може да съществува. За каква се мисли тая безхаберна жена и докога ще продължава тази безкрайна сага на вкопчване във властта, никой не знае. Резила обаче няма равен на себе си, нито за РУО, нито за Колев. Наска е болна за слава, без значение каква. А най-много за пари и команди. Ама стига вече. Стига с това миризливо блато. То вече така вони, че разболява всеки, който го приближи. А какво е вътре…….УЖАС!

 • Верно обаче е пълно с прост народ навсякъде. От дълго време гледам под всяка статия, независимо за какво се отнася, се пишат коментари против някакви М.М и Наска. Нито ги познавам тези жени, нито ме касае тяхното поведение, явно по писанията са от сферата на образованието, НО, толкова ли не разбраха пишещите, че само се излагат и хабят с тези писания. Първо, на всички им писна да четат под всяка статия глупостите им и второ, не е това начина да се оплачеш от някого. Прост народ сме и това си е, после се чудим що бягат всички навън.

 • КОЙ НЕ Я ЗНАЕ ТАЗИ НАСКА НОБЕА – ВЕЧНАТА АМБЪР В ОБЩЕЖИТИЕТО! НАЧАЛНИК ДОКАТО Е ЖИВА! НЯМА ПЕНСИОНИРАНЕ ЗА КАДРИ КАТО НЕЯ. НЕ СЕ НАЯДЕ, НЕ СЕ НАХОДИ, НЕ СЕ НАИЗЛАГА. РЕЗИЛ ДО БЕЗПАМЕТНОСТ!

 • ЦИГАНСКИТЕ НОМЕРА НА НАСКА КРАЙ НЯМАТ. КАКВО НЕ ПРАВИ ЕДНА ИНТРИГАНТКА, ЗА ДА НЕ Я ПЕНСИОНИРАТ ОТ ТОЛКОВА МНОГО ГОДИНИ. ОБЩЕЖИТИЕТО ПРОПИЩЯ ОТ НЕЯ. ТОВА БЛАТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРОЧИСТЕНО ОТ ГАДНИ МИРИЗМИ.

 • Форумите с за това – за да пишат хората. Когато за едни няма закони и правила, които да ги ловят, остава само да ги дъвчат хорските усти. Така че щом смотаната М-ка не си тръгва доброволно, сигурно ще продължи да влиза в хорските усти и коментари. Когато някой си срам няма и продължава да се стиска за „странно“ получения директроски пост със странно приписаните тестове и нагласени резултати – хората няма да мълчат. И не за друго, а защото за тази жалка женица всичко се свежда до нея самата и нейната клика от дружки, също спуснати като парашутисктки на постовете и назначенията им. Тая същата директорканяма един стандарт за подчинениете си – тези с които ходи да пуши, пие кафе, клюкарства, злослови и си върти далавери, купони или просто се раздумва са първи китки, на които всичко им е позволено – за тях има кодекс, могат да се разхождат в работно време, да си вършат личната работа, да отсъстват от работа, да работят на две места, да имат лични проблеми и да мързелуват, пък друг да им върши работата. Подобно нагло поведени и отношение към останалите в колектива не само ще продължава да бъде темата на деня, аще предизвика и по-големи проблеми за напред!

 • Вие не виждате ли какво направи с колектива на су-то тази нагласена директорка – няма и цели три години управление и хората са на 40 процента подменени. Цялата администрация е нова, новеничка, без една мижитурка подмазвачка, дето се кланя и мазни на всяка директорка. От учителите – набързо изгонени и насила пенсионирани неудобните хора. Назначените – все приближени на наглата директорка. Едните младежки лисички, другите полихронични купонджийки, трети – мазни познати, четвърти – нечии женички и т.н. Няма случайно изгонени и случайно назначени на тяхно място. И тъпанарите от РУО гледат и мълчат, лапат си подаденото, подарците, паркоместата, услугите, обещанията и понякога ядат и те от настроенията на госпожата. Бива толкова да си гледате келипира, ама и толкова слепи и глухи да се изкарвате – вече никой не ви вярва! Май искате са си ходите на куп заедно с М-та и сигурно тя после ще ви прибере във комфортната си фирма – наример като диспечерки. ТО щом в орбазованието диспечирате – какво остава заедни най-обикновени таксите. Ами да, чудничко!

 • Ох,стана ми ясно че хасковските даскали са големи боклуци. С право Делянчо Добрев си е дал децата да учат в училището на елита в Горна Баня,основано от Людмила Живкова. Да няма да ги запише при хасковските откачалки?

 • Простата бостанджийка директорка съсипа цял един колектив. Успя да заплете такива интриги – с една пуши, с втора пуши, с трета пуши – после всички ги натири. Едни облагодетлства – други гони, трети осмива, четвърти тормози и изобщо забавлява се жената както си реши. Настроила е едни учители срещу други, противопоставя едни интереси срещу други, пренебрегва човешки и морални норми само и само да се прави на принципна и върховна власт. Но всъщност е една хищна хиена, която се храни с мъката на хората, с негативните емоции, с хорското нещастие и с хорските грижи, които тя им създава! Да й приседне дано!

 • Трябва да си много прост и без морал като Наска от общежитието, за да стоиш на началническия пост толкова години и да вземаш пари ей така, без нищо полезно да правиш. Гьонсуратлъка й няма равен. Тази пенсионерка се натиска на Колев, на РУО, на всеки, който й дава възможност да бъде използуван като трамплин за изява. Само дето няма какво да изяви, освен тъпата си грандомания и алчност за пари. Пенсионирайте го това чудо на чудесата. Най-сетне направете нещо справедливо.

 • Мижитурки от РУО – кога ще я махате тая директорка превозвачка, дето си прави каквото си реши. Да се връща да се реализира в бизнес сферата – тя ако беше кадърна до толкова че да си вади парите с бизнес нямаше да си плаща за директорски пост на училище. Пък като и дойде нагоре директорстването – реши да си го изкарва на хората в колектива – кой и е крив на тази селянка, че не може да си прецени възможностите. Това да не са дружките и дето постоянно се мазнят и кланят и цъкат одобрително с език. Хората виждат реално колко е двулична тази директорка, без покритие, не мисли за учениците и учителите, а за това което се вижда от медиите.

 • Червен картон за М-на М, защото е пълна паращутистка. Постави я М.З. за директор на един бивш техникум. После М-на М се изложи на конкурса в София. После тъгува известно време и реши да доказва, че става за директорка – и взе да се явява на конкурс за кое да училище, само да е директор. Обаче като си знае акъла си подготви „бонбоните“, „пищовите“, „гърбовете“ и „мостовете“ – и хоп директор на училище с една точка преднина! И сега жална им майка на колектива, сред който се вихри тази „кадърна“, „оправна“, „справедлива“ и „човечна“ директорка!

 • Пожелаваме на експертите от РУО М. М. да им стане началник – нека да преживеят дълго време всичко, за което си затварят очите. А именно: нова ера с нови правила, ремонти на дирекция и стаи за дружки; всекидневно навикване, дебнене, заплахи и тропане с крак; налагане на еднолични решения; обвинения и крясъци, за всяко нещо което госпожата не е догледала или е наредила да бъде изпълнено грешно; изпълнение всякакви задачи за невъзможно време и висене над главата за всяка дейност, която е спешна; забрана да отсъстват от работа – направо да им се спрат отпуските, никави боледувания, да не говорим за лични проблеми – всичко това ще минава през госпожата, която ще преценява и личните проблеми – проблеми ли са , и заболяванията – съществени ли са и отпуските – възможни ли са. Таки права ще имат само няколкото дружки, които поетапно ще бъдат назначени, на мястото на периодично изгонваните. Ами толкова като за начало стига. После и към други неща ще бъдат приучени и ще видят от къде изгрява Слънчето!

 • Защо си мислите, че в РУО не знаят какви ги върши тази злобна директорка – много добре знаят. Още докато си е изработвала поста са разбрали за какво става въпрос. Всички в това управление са долни мижитурки – пазят само топлите си местенца. Не смеят за нищо друго да повдигнат въпрос, колкото и нередно да е. Не искат за нищо друго да носят отговорност. А факта, че един директор на училище трябва освен да познава образователната материя и законодателства трябва да умее да работи с хора, да ръководи по правилния начин, да има поне минимални морални качества и задръжки, да може да мотивира и подчинените си и учениците си, да дава пример със собствените си добри и положителни постъпки. Това не е на дневен ред за тези т.н хасковски експерти по образованието! Една нервозна, крещяща, спринтираща по коридорите женица със разкривена от нетърпение, настървение и злост физиономия никак не прилича на образа на правилната директорка!

 • Е то е ясно, че още като са я назначавали са знаели, че не е правилната директорка – ама е имотна, дави вид на „културна“, парадира, че има пари, и обича да бъде единствена, център на вселената и господар на училището. Разпорежда се като че и е бащиния – здрава ръка и тоталитарно управление. Няма хък мък – каквото рече тази директорка трябва да се случи! Пък и хубаво имее да лъже. Важно качество за оцеляване сред толкова други желащи за поста директор на това училище!

 • Ей че дебела тиква е тази, описаната във всеки втори коментар – направо безсрамна и ненаситна за власт, почести, четки, комплименти и подлизурстване. А пък характерчето и какво отвратително, непоносимо и ненормално е – не може да се опише. Тая рано или късно сама ще си вкара автогол.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.