Хасково

Хасковлии вече плащат общинските данъци и онлайн

Местните данъци и такси в община Хасково вече могат да се плащат онлайн в касите на Easy Pay и през интернет системата ePay. Плащането се извършва бързо и лесно със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица или Булстата на фирмите, съобщават от пресслужбата на кметството.

Интернет плащането става след регистрация в сайта ePay и следване на всички указателни стъпки в него. Регистрацията в ePay е еднократна. След като се регистрира веднъж, собственикът на регистрацията я има винаги. ePay и Easy Pay работят и на английски език, така че може да се ползват без проблем от чужденци.

Плащането на общ годишен данък – кола, имот, такса смет и лихви (ако има такива), през Easy Pay е с такса за клиента. Тя е най-малко 1 лев и най-много 5 лв. върху цялата сума за годишен данък. Таксата през ePay е 0.40 лв. за една трансакция.

По новия начин местните данъци се плащат без да се носят печатните съобщения, ако те са забравени или изгубени. Не е нужно да се попълват документи или да се звъни в общината и да се търси предварителна информация кой колко дължи. Информацията за целия данък излиза веднага след съобщаване на ЕГН-то или Булстата и може да се плаща веднага. Тя е винаги актуална, защото се работи в онлайн режим на плащане. Не може да се допусне и двойно плащане на данъка.

Easy Pay има 2 404 каси в цяла България. Онлайн пащането спазва и Закона в последователността на издължаване на данъка – от най-старо към най-ново задължение. Услугата е абсолютно безвъзмездна за общината.

Така Хасково разшири електронните си услуги, предлагайки много точки и канали за плащане на данъци, търсейки възможно най-евтиното и достъпното за хората. Онлайн плащанията са част от бързото, модерното и лесното обслужване на българите в страната и целия свят. Идеята на кмета Добри Беливанов и на неговия екип е да продължава тази тенденция и да модернизира общината с облекчаване на услугите, предоставяне на широка възможност за избор от страна на гражданите и приближаването на администрацията до тях.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
14.02.2017 19:11 19:11

А стига бе, нима е вярно, тия в общината са направили нещо!!!!!!! Не може да бъде, те само си седят по кабинетите и си чоплят носа, особено активен в това деяние е кмета

Не може да бьде
Не може да бьде
14.02.2017 20:22 20:22

Кметьт по цял ден играе джобен тенис в кабинета си,стига сте льгали,че нещо прави.

Добчето от Атина
Добчето от Атина
14.02.2017 23:12 23:12

Само два коментара след статия за общината?!! Лелее тролчета спите май! Аз съм от ГЕРБ и не се срамувам от това, МОЯТ КМЕТ , човека който аз предпочетох на изборите, макар че не можах да гласувам защото живея от 10 години повече в чужбина, показва как трябва да работи тази община и тя работи. Това че на някои не Ви харесва ваш си проблем. Но точно така трябва да се търсят улеснения за гражданите. И това плащане он-лайн е добро решение. Е аз си идвам от Гърция от време на време и мога да си платя тук, но имам приятелка в Атина, която има гарсониера в „Бадема“ за нея ще е улеснение. Ходих за един документ в Есграона в общината и за данъците бях- лелее- изумих се. Всичко е на едно място в един лъскав салон. Супер е. От едната страна ми бяха служителките на есграона, отсреща данъчното и по средата една една служителка, която ми заведе документите. Не бях го виждала преди така. Определено си е улеснение. не видях трудност при обслужването. Определено ми е по-добре така, хасковлии си избрахме правилния кмет

тьпачка
тьпачка
14.02.2017 23:17 23:17
Отговор до  Добчето от Атина

Еби си майката.

Касапина
Касапина
15.02.2017 8:48 8:48

Добчето галено от Добичето ли е?

Анонимен
Анонимен
15.02.2017 10:21 10:21

Добче ли си Дробче ли си що не са скрииш,изчезни и не с връщай нивгаш,пт такива лизчи като теб факда йок

Бул .Монтевидео 24
Бул .Монтевидео 24
15.02.2017 12:13 12:13

Нали щяха да ви намалят данъците ,ще ги намалят когато си видите ушите без огледало,ако плащаш с карта трябва да я регистрираш в ипей иначе нестава а там вземат комисионна за всяка транзакция.

Back to top button