Спорт

Волейболистките възкръснаха на Св. Валентин и пречупиха „розите“

Драматична победа с 3:2 над коравия тим на „Казанлък“ постигнаха волейболистките на димитровградския клуб „Раковски“.

Срещата от женското първенство трябваше да се играе в края на януари, но заради болни в „Казанлък“ бе отложена за Свети Валентин. Дотук през 2017-а състезателките на старши треньора Иван Радичев инкасираха две загуби и позволиха да бъдат застигнати на третото място от ЦСКА. Така сблъсъкът с Казанлък се превърна в решаващ в борбата за разпределението на медалите.

„Раковски“ влезе вихрено в срещата и спечели първите два гейма съответно с 25:18 и 25:22. Казанлък обаче се стегна и изравни резултата, като се стигна до решителен пети гейм в който домакините спечелиха с 15:12 и затвориха мача в своя полза.

Срещата се игра в пловдивската зала „Олимпиада“ заради ремонта на димитровградската „Младост“, а през есента „Раковски“ спечели със същия резултат в Казанлък.

Димитровградският тим събра 22 точки, а „розите“ са с 24 и 7 победи, но нашите имат 8 успеха в актива си и се изкачиха на второто място във временното класиране.

„Капитанът Вангелия Рачковска изкълчи глезен в предния мач срещу „Славия“ и днес не можа да играе, но на нейно място страхотен мач направи Ани Илиева. Доволен съм, дойдохме си на мястото. Целта ни е второто място в класирането в редовния сезон“, коментира пред Haskovo.info след края на срещата членът на Управителния съвет на „Раковски“ зам.-кметът Светослав Стойков.

Haskovo.info припомня, че в плейофите се играе единствено за титлата.

В следващия кръг на 18 февруари „Раковски“ излиза в Пловдив срещу шампиона и лидер в класирането „Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button