Регион

Хванаха хасковлия, прекарал 10 сирийци през границата

Група от 10 сирийци е задържана снощи от граничните полицаи от ГПУ-Болярово близо до село Воден, съобщават от МВР. В групата да мъж, 5 жени и 4 деца.

Чужденците заявили, че са преминали държавната ни граница организирано. При продължилото издирване, на 50 метра източно от мястото на засечената група, граничните полицаи задържали 49-годишният хасковлия с инициали В. Й. Установено е, че на 13 февруари той законно е напуснал страната ни през ГКПП „Капитан Андреево“ и до момента на задържането му не е констатирано официално влизане у нас през ГКПП.

Чуждите граждани не са оказали съпротива, не са пожелали и да бъдат уведомени съответните консулски служби в страната, те са настанени в помещения за настаняване на задържани лица в РДГП-Елхово.

Продължава работата за установяването на съпричастността на задържания хасковлия към случая в рамките на образуваното досъдебно производство и под наблюдението на районната прокуратура в Елхово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button