Регион

Минерални бани с атрактивно представяне на туристическа борса

Туропероторски фирми от целия Балкански полуостров провявят изключителен интерес към възможностите за СПА, балнео и културно-исторически туризъм в Националния курорт Минерални бани.

От 15 до 17 февруари общината се представя със свой щанд на изключително престижната 34-та Международна туристическа борса Ваканция спа експо.

Ваканция спа експо е най-мащабния туристически форум в България, предназначен за професионалисти и широка публика. През 2016 г. участие взеха над 380 фирми от 22 страни и България. Профилът на участниците включва национални туристически организации, асоциации и сдружения, туристически фирми и агенции, хотели, балнеолечебни курорти и спа центрове, общини, транспортни организации, софтуерни фирми и компании за хотелиерско оборудване.

Изложение

Изключително силен интерес фирмите и гостите на изложението показаха към туристическите екопътеки и възможностите за организирани на зелени училища и други форми на екотуризъм.

Освен това туроператорите получиха полезна информация за вече утвърдените хотели и санаториуми на територията на Минерални бани.

Изключителен беше интересът към възстановките на ритуалите гроздобер и мачкане на грозде по автентичен начин. Те се провеждат ежегодно врамките на фолклорния празник „С песните на Сабазий Загрей“. Деловите партньори приветстваха развитието на легловата база в Минерални бани, която само през последните 5 години се увеличи от 200 на над 800 легла.

Изложение

Във форума в продължение на три дни участват повече от 350 туристически компании от България и чужбина. С национални щандове се представят Министерствата на туризма на България, на Турция, Националната туристическа организация на Сърбия, Агенцията за промоция и подкрепа на туризма в БЮР Македония, Туристическият борд на Куба, Туристическото конгресно бюро на в Загреб. Представени са общини и туроператори от Гърция, Италия, Испания, Великобритания, Полша, Индия и Русия. Освен традиционните партньори в изложението за пръв път вземат участие туроператори от Грузия, Алжир, Малдивите, Албания и Гана.

Изложение

Освен Националния курорт Минерални бани Хасковаска област беше представена още с щандове на общините Хасково, Свиленград и Ивайловград.
Изложение

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хюстьн сити спят зимен сьн
Хюстьн сити спят зимен сьн
15.02.2017 18:11 18:11

Минерални бани се представили,браво. Виж общината в Хасково не и пука за такива неща. Абе тоя туристически центьр някаква дейност развиват ли?

Другоселец
Другоселец
15.02.2017 20:13 20:13

Вижте мотото „Извор на Здраве, Съвършенство и Древна Мистика“ – отсега следват английския и турския начин на изписване на заглавия. Явно най-близката българска граматика е в университетите в Пловдив или в БАН, защото в Хасково не е… дори при новоизлюпените общински чиновници, а в Минерални бани…хич. Плямпат си на кауньски!

Малдиви
Малдиви
06.02.2021 14:42 14:42

И след Минарелан бани, може на Малдиви (пак е М :) )

Back to top button