Регион

В Любимец откриха нови офиси на Социално подпомагане

С тържествена церемония и отслужване на водосвет за здраве и благоденствие бяха открити изнесените работни места на Дирекция „Социално подпомагане“ в Любимец. Те са в центъра на града в близост до всички обществени институции.

На празника присъстваха кметът на Любимец инж. Анастас Анастасов, председателят на общинския съвет Мария Станкова, заместник-министърът на труда и социалната политика – Ивайло Иванов, изпълнителният директор на АСП Цв. Васев, директорът на ДСП – Хасково Стефан Манахилов.

Церемонията бе открита от Директора на социалната служба Росица Христова, която в словото си благодари на общинското ръководство за подкрепата и помощта, която са оказали при ремонта и обновлението, на зам.-министър Иванов, с чието съдействие от бюджета на министерството са осигурени голяма част от финансирането и не на последно място, на Изпълнителния директор на Агенцията, без чието съдействие всичко това не би било факт. Госпожа Христова не пропусна да благодари и на своите колеги, работещи в социалната служба в Любимец за професионализма и отговорното отношение, което проявяват към проблемите на хората.

Социални

Анастасов от своя страна също поздрави социалните работници и им пожела „да не спират да бъдат опора на най-уязвимите хора в трудните им моменти“. Той подари на Христова букет цветя и авторска картина, а на Ивайло Иванов връчи плакет със символа на община Любимец и пожелания за бъдещо ползотворно сътрудничество.

След това той, заедно с Христова и зам.-министър Иванов тържествено прерязаха лентата на новите помещения. Поканени от директора на службата, официалните лица и присъстващите гости имаха възможност да разгледат обновените офиси на социалните работници.

Община Любимец предостави помещенията безвъзмездно за управление на Дирекция социално подпомагане. Ремонтът им стартира през лятото на 2016 г. и приключи малко преди Коледно-новогодишните празници. В службата има осигурена достъпна среда за лицата с увреждания, има изградена приемна за граждани, отделна стая за работа с деца и не на последно място – по-добри условия за труд на социалните работници.

Социални

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button