Ученици се включиха в седмицата, посветена на Левски в „Заря“

Хасково

По инициатива на децата от Клуб „Родолюбие” при ОУ „Любен Каравелов” съвместно с билиотеката на хасковското читалище „Заря-1858” беше отбелязана 144-годишнината от обесването на Васил Левски.

За първи път бе представена презентацията на Алекс Коруев – седмокласник от училището и читател на библиотеката, по темата „Васил Левски в Хасково”. За живота, делото и безсмъртието на Апостола участниците в срещата научиха от филма „Залавянето и обесването на Васил Левски”.

Заря

С голям интерес бяха разгледани витрината и изложбата от книги, снимки, документи и репродукции за Апостола, които са изложени в библиотеката по повод Седмицата, посветена на Васил Левски.

Заря

Участничката от Клуб „Родолюбие” Емилия Колева прочете своя разказ за Дякон Левски. На финала изявените ученици получиха награди за своето усърдие и творчество.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.