Хасково кани за лятото деца, пострадали от войната в Украйна

Хасково

Община Хасково е готова да приеме група деца от Украйна през лятната ваканция и да ги настани в някоя от почивните си бази на морето или планината, заяви кметът Добри Беливанов след срещата си с посланика на Украйна Микола Балтажи.

Посланикът припомни, че заради войната в Донбас има над 1.8 милиона украинци, които са напуснали този край. Много деца или техни родители са пострадали. По тази причина от посолствата използват възможността за лятото да ги водят в страни от Европейския съюз.

Иначе, на срещата между кмета и посланика на Украйна беше уговорено след изборите в Хасково да се проведе бизнес форум с участието на фирми от областта и украински компании. Целта е да се засили бизнес сътрудничеството.

Предстои обсъждането и на възможностите за побратимяването на Хасково с украински град.

14 коментара

 • Празна приказка си ти . Знаеш ли колко деца имат нужда от промяна, от възстановяване след ужасите, които са преживели . Поздравления за идеята. Това е благородно и трябва да се адмирира.

 • “ Анонимен“ може ли да кажеш ти какво свърши днес? Кметът щото е кмет му е работа да посреща разни хора, да установява контакти. Видял се днес човека с посланика , поканили журналисти/така се прави/ и хората казват за какво са разговаряли. Не знам как очакваш да поръча пари ли да додйат неброени от Украина..що ли????!!

 • Поздравления ! Това е много благородна идея. Наистина, много от тези дечица имат нужда и от възстановяване след кошмарите. А сред тях ако има сирачета, защо да не бъдат подслонени от семейства, които имат желания и възможност да се грижат за тях, или осиновят.

 • Поздравления ! Това е много благородна идея. Наистина, много от тези дечица имат нужда и от възстановяване след кошмарите. А сред тях ако има сирачета, защо да не бъдат подслонени от семейства, които имат желания и възможност да се грижат за тях, или осиновят.

 • Глупости отново около кмета беливанов. Кмета и председателката Таня заедно с кравата Валя ще посетят малкото черкезко градче КАМЕНКА за няколко дни на разноски на Общината.

 • Кви пострадали деца бе, вие чувате ли се какво говорите, тва да не е Сирия, ей бъркате нещо, ма той кмета не прави разлика с кого говори

 • Ива ли си Ина ли си, ти за какви сирачета, подслоняване и осиновяване бръщолевиш?????? Украйне е това бе алооооо ,слезте на земята освестете се от глупостите дето пошете тук

 • Да бяха се обърнали към ЛНР и ДНР!!!!!!!!!!! Там мрат деца!!!!!!!!!! ……а те сделки с посолство на фашистка власт!!!!!!!!! Смъртта я сипят АТО, Тоест ФАШИСТИТЕ!!!!! ….И ИСКАТ ДА СЕ ЛЕКУВАТ САМО ТЕХНИ ДЕЦА, СТРАДАЩИ ОТ НЕДОЯЖДАНЕ И СТУД, А ДРУГИТЕ ДЕЦА, КУЧЕТА ГИ ЯЛИ!!!!!!!1 ПОЗОР!!!!!!!!!

  • Спасе, не е позор, а духовна трагедия! Хората, предимно младежта, са духовно болни – чети коментарите на съобщенията и ще се убедиш в това! С алчността, материализма и лъжите си западният свят и медиите запълниха душите на хората с дяволи, сатани и демони, хората вече нямат собствено съзнание, не различават истината и може да бъдат тотално манипулирани! Ужасяващ духовен упадък в животинство! По-внимателно разгледай двамката на снимката и ще видиш и рогата, козината, опашката, копитата! Разбираш ли, че като единствено спасение за останалата, здравата част на човечеството Бог е принуден да приложи Апокалипсис!

 • Като чета коментарите ми е ясно, че в нашия град живеят доста малоумници. Вие за войната в Донбас и окупацията на Крим не сте ли чули? Приютяваме „завинаги“ сирийски бежанци, бежанци от ада в Афганистан, а украинчета не??! знаете ли че повече от 200 хиляди души живеещи в Украина са БЪЛГАРИ. И посланика и той е БЪЛГАРИН рода му е от сливенско. Да подчертая там са така наречените “ бесарабски“ бълтари. Говорят на бълтарски, учат български признати са за малцинство. Къде е проблема да не ги приемем??? Аз пък съм „за“ всички да дойдат, не само децата за седмица. Похвална идея на кмета Добри Беливанов! Кое Ви пречи евентуалния бизнесфорум, на който ще се срещне бизнеса от Хасково и Украина , имаме хасковски фирми които търгуват с Украина , явно там има възможност за бизнес. Въпроса е да плюем по кмета, без значение какво предлага и какво прави.

 • ТАКА НАРЕЧЕНАТА “ ОКУПАЦИЯ НА КРИМ “ СТАНА СЛЕД КАТО АМЕРИКАНСКИТЕ ГОВЕДА НАЛЯХА 5 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗА ДА ПОДПАЛЯТ УКРАЙНА. ТЕСИ ПРИЗНАХ АЗА ПАРИТЕ. ЦЕЛТА БЕШЕ ДА ПОСТАВЯТ РАКЕТИ БЛИЗКО ДО МОСКВА. ВОЙНАТА Я ПОДПАЛИХА УКРАИНЦИТЕ. И НЯМА УКРАИНСКИ ДЕЦА ИЗБИТИ А ИМА РУСКИ ДЕЦА ИЗБИТИ В ИЗТОЧНА УКРАЙНА. ТОВА ШОРОШ ПЕДЕРАСТИТЕ ВИНАГИ ИЗВЪРТАТЕ ИСТИНАТА. ВАШАТА МАМА ГНУСНА

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.