Любопитно

Черна мамба, звезда от френски сериал и най-отровната змия показват в Хасково

11-годишна черна мамба, която е снимана във френски сериал, е сред змиите, които се показват в изложбата в хасковското читалище „Заря“.

Силно отровната мамба е излюпена в Южна Африка през 2005 г. и е в България от март 2006 г. Продуцентите на филмовата продукция са търсили черна мамба и така са я заснели в няколко сцени.

Змии

В изложбата има много змии, които се показват за първи път. Сред тях е най-голямата гърмяща змия – диамантена, която достига над 2 метра дължина и е доста отровна.

В Хасково е и най-отровната – континентален тайпан, който е близо 50 пъти по-отровен от кобрата. За късмет обаче този тайпан, не е толкова агресивен, какъвто е крайбрежният, който също е в областния град и е признат за най-опасната змия.

Змии

Организаторът на изложбата д-р Красимир Христов от Тракийското херпетологично дружество сподели пред Haskovo.info, че няколко пъти е хапан от пепелянки, усойници и дори гърмяща змия и все на дясната ръка. Специалистът има противоотрова за всички змии, но призна, че болката е изключително силна. За сравнение д-р Христов посочи, че ухапването от пепелянка боли 15 пъти повече от такова от оса и продължава повече от денонощие.

Змии

В изложбата, която ще остане в Хасково до 13 март има общо 46 влечуги, а цените на билетите са 2 лв. за деца и 3 лв. за възрастни.

Змии

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button