Хасково

Шампиони по фигурно пързаляне показаха висш пилотаж в Хасково

Шампиони на България по фигурно пързаляне показаха класни изпълнения на ледената пързалка в Хасково.

Петимата състезатели са от кънки клуб „Денкова Стависки“, който е основан през 2003 г. Председател е шампионката Албена Денкова – почетен гражданин на Хасково заедно с Максим Стависки.

Пързалка

Аплодисментите на публиката заслужиха 10-годишната Мария Манова – републикански шампион в категория бейсик новис, носител на Купа Европа. Завоювала е над 20 медала от международни и държавни първенства. Мария е в националния отбор на България. Ивелина Байчева е на 13 г. – републикански шампион и носител на Купа Европа за 2016 г. и също национален състезател.

Пързалка

Никола Златанов – национален състезател и медалист от държавни и международни състезания.
Кристина Григорова на 14 г. – национален състезател и шампион на България и връстничката й
Елиза Панчева – националка, многократен носител на купа Европа за деца и юноши. Многократен шампион на България. Завоювала е над 30 медала от международни и държавни първенства.

През 2016 г. състезателите на клуба спечелиха 98 медала от международни и държавни първенства. Клубът е организатор на два международни турнира с около 300 участници от 33 държави.

Пързалка

Както Haskovo.info писа, хасковската ледена пързалка в събота е безплатна. След демонстрацията си заедно със състезателите от клуба на пързалката влезе и част от публиката.

Инициативата е на община Хасково по повод Деня на зимното предизвикателство. Той се организира от Българска асоциация спорт за всички, съвместно с министерството на младежта и спорта.

Пързалка

Проявите в този ден, нямат състезателен характер, а имат за цел да популяризират спорта за всички и да насърчат хората от всички възрасти към спортни занимания през зимата.

Пързалка

Заради покачването на температурите ледената пързалка започва да се топи, като съоръжението най-вероятно ще бъде затворено към края на месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Петя
Петя
18.02.2017 19:57 19:57

Само че днес в 11.30 таксуваха дъщеря ми на 5г. с 2 лева, които заплатих.

Оффф
Оффф
18.02.2017 20:17 20:17
Отговор до  Петя

Мдааа,льжливите хасковски журналяги,кой ли изобщо им вярва на гербаджийските подлоги?

Анонимен
Анонимен
18.02.2017 23:18 23:18
Отговор до  Петя

Това е било за кънките

Деляна
Деляна
18.02.2017 21:38 21:38

Пързалката беше безплатна, платих си само 2 лева за кънки.

Таксуван
Таксуван
18.02.2017 23:53 23:53

При ГЕРБ НЯМА БЕЗПЛАТНИ РАБОТИ. ВИЕ ТОВА НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ, ЛЪЖЛИВИ ГАДОВЕ.

Back to top button