Шампиони по фигурно пързаляне показаха висш пилотаж в Хасково

Хасково

Шампиони на България по фигурно пързаляне показаха класни изпълнения на ледената пързалка в Хасково.

Петимата състезатели са от кънки клуб „Денкова Стависки“, който е основан през 2003 г. Председател е шампионката Албена Денкова – почетен гражданин на Хасково заедно с Максим Стависки.

Пързалка

Аплодисментите на публиката заслужиха 10-годишната Мария Манова – републикански шампион в категория бейсик новис, носител на Купа Европа. Завоювала е над 20 медала от международни и държавни първенства. Мария е в националния отбор на България. Ивелина Байчева е на 13 г. – републикански шампион и носител на Купа Европа за 2016 г. и също национален състезател.

Пързалка

Никола Златанов – национален състезател и медалист от държавни и международни състезания.
Кристина Григорова на 14 г. – национален състезател и шампион на България и връстничката й
Елиза Панчева – националка, многократен носител на купа Европа за деца и юноши. Многократен шампион на България. Завоювала е над 30 медала от международни и държавни първенства.

През 2016 г. състезателите на клуба спечелиха 98 медала от международни и държавни първенства. Клубът е организатор на два международни турнира с около 300 участници от 33 държави.

Пързалка

Както Haskovo.info писа, хасковската ледена пързалка в събота е безплатна. След демонстрацията си заедно със състезателите от клуба на пързалката влезе и част от публиката.

Инициативата е на община Хасково по повод Деня на зимното предизвикателство. Той се организира от Българска асоциация спорт за всички, съвместно с министерството на младежта и спорта.

Пързалка

Проявите в този ден, нямат състезателен характер, а имат за цел да популяризират спорта за всички и да насърчат хората от всички възрасти към спортни занимания през зимата.

Пързалка

Заради покачването на температурите ледената пързалка започва да се топи, като съоръжението най-вероятно ще бъде затворено към края на месеца.

5 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.