Хасково

Подсилват горските стражари в Хасково, мобилна група гони бракониерите

По искане на директора на общинското предприятие „Общинско лесничейство“ кметът Добри Беливанов предлага да бъде увеличена числеността на персонала с една щатна бройка за горски стражар.

Промяната в числеността ще бъде разгледана на февруарската сесия на общинския съвет.

Предложението е във връзка с възникнали проблеми, свързани с незаконна сеч и транспорт на дървесина и за предотвратяване на бъдещи такива.

Увеличаването на горските стражари цели сформиране на мобилна група за охрана на горските територии, собственост на общината.

Така горските стражари стават 12, а общо служителите в общинското Горско – 19.

Във връзка с това се предвижда увеличаване на фонд „Работна заплата“ с 9 240 лв. от 197 644 на 206 884 лв.

Кметът предлага и увеличаване числеността на общинското предприятие „Туристически информационен център“. Едни от основните негови дейности са изработването на рекламни туристически материали, осъществяване на реклама в интернет и социалните мрежи.

За да бъдат оптимално намалени разходите за изработка на рекламни материали е нужен специалист „Организатор, реклама и дизайн“, който да работи върху дизайна на всички рекламни материали, които популяризират общината. За разкриването на новата длъжност е постъпила докладна от директора на ТИЦ.

Така се предлага числеността на общинското предприятие да стане от 8 на 9 човека.

Месечният фонд брутна работна заплата на центъра ще трябва да се увеличи със 715 лв., като от 5449 лв. ще стане 6154 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
оф
оф
20.02.2017 10:36 10:36

Отидете на полянката зад 41 блок в Орфей към 11 ч вечерта – поне по 7 – 8 каруци тръгват да си „берат“ дърва и се връщат по същия път след нялколко часа – между автосервиза и къщата на Вълчо

Back to top button