Монтират 144 видеокамери срещу джигитите на 48 кръстовища в Хасково

Хасково

144 камери за видеонаблюдение предстои да бъдат монтирани тази година на 48 кръстовища в Хасково, съобщи на пресконференция зам.-кметът Велин Балкански. Той посочи, че за целта в бюджета има предвидени 220 000 лв.

Кметът Добри Беливанов заяви, че легналите полицаи не са ефективни срещу недобросъвестните шофьори и даде пример с джиповете, които минавали на висока скорост през тях без да ги усетят. В общината пък ще бъде изграден център за видеонаблюдение, като записите с нарушители ще бъдат предавани на полицията.

Беливанов припомни и обекти, които предстоят да бъдат ремонтирани през годината. Сред тях са залата на ансамбъл „Хасково“, читалището в „Болярово“, като в квартала се очаква и да стартира изграждането на канализация, като вече са осигурени 2.1 млн. лв. Предстои ремонт на залата на стадион „Младост“ с цялостен ремонт на съблекални и тоалетни, частичен ремонт на стадиона и лекоатлетическата писта.

Читалище „Заря“ трябва да премине на отопление на газ и да се ремонтира сградата на бившия куклен театър на ул. „Стара планина“. Детските градини и училищата също трябва да преминат на газ и да се изгради кухня майка, като това се очаква през 2018-а да доведе до намаляване на таксата за забавачка. 400 000 лв. пък са предвидени за обзавеждане на детските градини.

С 1 млн. лв. трябва да бъдат ремонтирани общински пътища, а със 7 млн. лв. да се извърши асфалтиране в областния град. Предвижда се изграждането на 10 спортни и детски площадки.

Върви санирането на 39 блока, 36 са с осигурено финансиране, минала е обществената поръчка и предстои сключване на договорите с изпълнителите, а за 41 предстои провеждането на обществена поръчка.

14 коментара

 • ТИЯ ХОРА БОЛНИ ЛИ СА???????? КАМЕРИТЕ НЯМА ДА ВЪРШАТ НИКАКВА РАБОТА ПОНЕЖЕ НЕ СА СОБСТВЕНОСТ НА КАТ.И ДА ИМА ЗАСНЕТО НАРУШЕНИЕ НЯМА ДА ИМА НАКАЗАНИЕ ,А АКО НЯКОЙ ПОЛИЦАЙ НАПИШЕ АКТ ВЪЗ ОСНОВА НА ТЕЗИ ЗАПИСИ ТО АКТА ЩЕ СЕ ОБЖАЛВА И ЩЕ ПАДА В СЪДА.ПАК ПОХАРЧЕНИ НА ВЯТЪРА ПАРИ.АМАН,

 • Мда, трябва BLITZER-и като в Германия, честни служители и добро правосъдие!
  Ох, мечти…мечти. Тука в този скапан град всеки има „човек“, я в КАТ, я в Съда я МНОООГО пари…

 • Че те ако са добре няма да се хвалят какво щте правят а щте го направят.само се хвалят нищто друго неправят

 • Крайно време беше да се сложат камери,та малките лайнарчета дето тати им е купил мощна кола и си мислят че всичко което лети се и яде да се стреснат. Да ги нашарят малко с актове и да се научат да спазват правилата за движение по пътищата.

 • тези камери са напълно незаконни съгласно ЗУТ и ЗЕС и ако падне някоя на нечия глама , кой ще отговаря. От години фирмата дето ги монтира е е дна и то с протекции. Спрете -ТОВА Е НЕЗАКОННО!!!щЕ СТАНЕ КАТО С ТУНЕЛА ЕЧЕМИШКА!!!

 • Някой май го достраша от камерите? Защо като сложиха в Димитровград пет камерки та радване та чудо, тука ви казват че ще сложат 144 -с цел осигуряване на сигурност за хората и пак недоволни!? Не мога да разбера тоя вечно мрънкащ Хасковлиец. Ами като не искате да е еском що не участвате в търга? От сега казват че ще има търг ми слдете и пускайте оферти! За да не е ЕСКОМ, дайте по ниска цена от тяхната! Не мога да разбера честно!

 • КАКВО ИМА ЗА РАЗБИРАНЕ КАМЕРИТЕ НЕ СА ЛИ СОБСТВЕНОСТ НА КАТ СА БЕЗПОЛЕЗНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • „МИНИСТЕРСТВО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

   ЗАПОВЕД
   №81213-391/21.04.2016 г,
   ОТНОСНО: Насоки за определяне на местата за изграждане на системи за видеонаблюдение и на минимални функционални и технически изисквания към системите“
   …. ако всичко е съобразено със тези изисквания ще видим кое ще се признава в съда и кое не и колко ще са безполезни хахаха хайде дървените философи тролвайте. 🙂

 • ползата от тези камери ще е същата като при това да направиш клип как някой минава на червено, от КАТ ще те търсят за свидетел, кои ще са свидетелите на 144-те броя камери?

  ако ще се слагат камери, то те трябва да се предадат за управление на КАТ, а не да се прави център в общината каквата идея има беливанов…

 • „Кметът Добри Беливанов заяви, че легналите полицаи не са ефективни срещу недобросъвестните шофьори и даде пример с джиповете, които минавали на висока скорост през тях без да ги усетят“. ГОСПОДИН КМЕТ НЕ ЗНАЕХ ЧЕ В ХАСКОВО ВСИЧКИ КАРАТ ДЖИПОВЕ!!! МНОГО АМА МНОГО СИ НЕКОМПЕТЕНТЕН, СПРИ СЕ ВЕЧЕ!!! ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ЛЕГНАЛИ ПОЛИЦАИ СА МНОГО ЕФЕКТИВНИ!!! НО ТИ НЕ СИ ЕФЕКТИВЕН!!! Камерите ще са общински сиреч и на КАТ да дадете записите все тая ефект няма да има ще се оспорват в съда и ще паднат тези записи като доказателствен материал!! НАПРАВЕТЕ МНОГО ЛЕГНАЛИ ПОЛИЦАИ ИМА ЕФЕКТ!!!! И КАМЕРИ СЪЩО НО ДА СА НА ПОЛИЦИЯТА!!!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.