Хасково

Гимназисти се обявиха срещу тормоза в училище със стотици розови фланелки и балони

Със 150 розови фланелки, много балони и послания гимназисти от хасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен втори“ отбелязаха Деня на розовата фланелка, който е срещу тормоза в училище.

Младежите пишеха послания на балони и ги пускаха в небето, прегръщаха се и се снимаха по класове.

Община Хасково и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и тази година са съпричастни с международния ден за борба срещу тормоза. С розови тениски са и служители в общинската администрация. В инициативата участват децата и преподавателите от училищата в община Хасково.

ПГДС

Всеки може да се присъедини към инициативата, като на 22 февруари облече розова дреха. С това ще заяви своята позиция срещу тормоза и ще подкрепи правото на всеки човек на свободен избор.

„Денят на розовата фланелка“ е спонтанно и много мило събитие, възникнало по идея на две момчета, които подкрепят свой съученик – жертва на училищен тормоз. Това се случва в канадската провинция Нова Скотия през 2007 г. При откриването на учебната година през септември, един деветокласник е облечен в розова блуза (поло) . Това дава повод на група по-големи ученици да му се подиграват и тормозят, като дори го разплакват.

ПГДС

На следващия ден, Дейвид Шепърд и Травис Прайс от същото училище, решават да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски, в подкрепа на тормозения техен съученик.

През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия Гордън Кембъл, обявява ден срещу тормоза в училище. От тогава много ученици отбелязват този ден като обличат розови дрехи, на които пише „Тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“. През месец февруари, обичайно в последната сряда, младите хора обличат розови дрехи, в знак на съпричастност и с послание срещу тормоза.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Възрожденец
Възрожденец
22.02.2017 12:17 12:17

Българите страдат от дефицит на истински водачи, в т.ч. са и учениците. Ясно е, че инициаторът на тази проява е меко казано неподходящ за тези работи. Смешна и неподходяща за нашите георграфски ширини е идеята с няколко розови тениски да решиш проблем в училище. Като имате предвид и лошия пример, който голяма част от тях имат от своите собствени родители. Пълна деградация на всякакви ценности се случва в България. Те не се възраждат и възпитават с розови тениски. А с добър пример от всички нива. Ако има кой да го даде.

до възрожденец
до възрожденец
22.02.2017 12:51 12:51

Инициаторът е МОН, и всички хора, които работят със сърца с децата, а ти си обикновен тъпанар, който плюе анонимно и помръчава цветния ден!
Браво на всички, които са розови!

някой с бяла тениска
някой с бяла тениска
22.02.2017 13:07 13:07
Отговор до  до възрожденец

Прав си „Възрожденец“, точно МОН пък работел със сърце за децата, щом въобще допуска такива прояви в училище за какво говорим. И още – кои са тия всички – Юлия и още един за да си оправдаят заплатите. Защо копират чужди идеи и ги налагат с години тук, защо нямат собствени, това е въпроса. Още малко и „Браво на всички нищоправещи на държавна ясла“.

Ученик
Ученик
22.02.2017 13:32 13:32

ТЪПА Е ИДЕЯТА,НО ПО ТЪПО Е МОМЧЕТА В РОЗОВО ! ТИЯ ОТ МОН ДА СИ ПОДАВАТ ОСТАВКАТА. ПЕДАЛИ! КУРВИЧКИ !

difco
difco
22.02.2017 13:51 13:51

В Турция е модерно мочета да са в розова блуза/риза и дънки.. Там не се счита за педалско.. Всъщност, кой „намаза“ от тая идея – от кого, колко броя и за колко са купени тия тениски? Журналята що не се разровят???

Back to top button