Хасково

6463 ученици станаха жертви на тормоз, обърнаха му гръб в Младежкия

6463 ученици в страната са станали жертва на тормоз през миналата година, сочат официалните данни на Министерството на образованието, които бяха обявени в Деня на розовата фланелка в хасковския Младежки център.

2270 са случаите на физически, над 2700 на вербален тормоз и 1493 случая на кибер тормоз, който представлява враждебно или оскърбително поведение към друга личност във всякакъв вид електронна комуникация.

Младежки

В Регионалното управление на образованието няма статистика за тормоза в училищата в Хасковска област.

„Когато кажем обидна дума, все едно удряме с камък“, заяви пред доброволци и ученици от СУ „Васил Левски“ директорът на Младежкия Жанета Матанова.

Младежки

Децата разпознаха много от изброените форми на тормоз, сред които са бутане, блъскане, препъване, ритане, обиждане, удряне, наричане с прякори, изнудване, правене на иронични забележки, отправяне на заплахи, щипане, разпространяване на слухове и лъжи, кражба или унищожаване на нечии вещи, злоупотреба с профила във виртуалното простраство.

Матанова ги предупреди, когато видят, че други деца се бият, да не ги снимат с телефоните си, а да ги разтърват.

Младежки

Доброволците раздадоха на децата розови балони, на които има изписаха имената с послания, след което учениците ги пуснаха в небето. Имаше и много снимки, след което всички обърнаха гръб на тормоза и влязоха в Младежкия.

Заместник-кметът на общината Милена Трендафилова също се включи в международния ден срещу тормоза. Трендафилова бе с розова тениска през целия работен ден. В инициативата участва още секретарят на общината Биляна Димитрова, а така също много от служителите.

Както Haskovo.info писа, проявата е организирана от община Хасково и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. От МКБППМН раздадоха розови фланелки с надпис „Ден срещу тормоза“ и на децата от хасковските училища.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ужас
ужас
22.02.2017 21:36 21:36

Цитат – “Когато кажем обидна дума, все едно удряме с камък”, заяви пред доброволци и ученици от СУ “Васил Левски”…. Точно директорката на това училище не спира с обидите, подигравките,навикванията, ехидните подмятания, неискрените коментари, клюките и сплетните по чужд адрес. Липсва и всякаква човечност и задръжки, особено когато побеснее и реши да крещи и налага ред и дисциплина със средновековни мъчителски методи. Това мероприятие някаква подигравка ли е или какво!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Шарама
Шарама
22.02.2017 21:51 21:51

Руса кучко

123
123
23.02.2017 9:15 9:15

Много ви моля,имайте малко уважение към г-н Беливанов,престанете да го ангажирате и снимате във всевъзможни детински изяви,той не е детска учителка!Добре,че не го облякохте и него в розова блузка.

Зомбирания
Зомбирания
23.02.2017 10:01 10:01

По-тъпо заглавие не успяхте ли да сложите.

ДО КМЕТА
ДО КМЕТА
23.02.2017 11:34 11:34

11.30 часа, 23 февруари 2017; директорката на Младежкия рови в магазин втора употреба до театъра. Тя с какво работно време е ??? Или щото е директорка всичко и е позволено???

Back to top button