Минко Ангелов ще настоява да няма нов бежански център в Хасковско

Хасково

Бившият областен управител на Хасково Станислав Дечев е подписал пълномощно на тогавашния вътрешен министър Румяна Бъчварова, с което да сключи споразумение с Европейската комисия, на базата на което трябва да се подготвят площадки за нови кризисни бежански центрове. Това заяви на пресконференция областният управител Минко Ангелов.

Споразумението с ЕК е от есента. В него е записано, че освен подобряването на условията в сегашните центрове и разширяването на част от тях, България трябва да подготви нови кризисни центрове от контейнерен тип за 3 000 души. Споразумението беше обявено от министър Бъчварова през декември. В документа като бенефициенти освен МВР фигурират и областните администрации в Ямбол и Хасково. Дейностите по споразумението трябва да бъдат изпълнени до края на септември тази година.

По-рано днес Станислав Дечев обяви, че изрично е настоявал в споразумението да не присъства изграждането на нов център в Хасковска област.

Вчера в областна администрация е получен проект на договор от МВР, по силата на който Хасковска област трябва да подготви терени за временни кризисни центрове за 2 000 човека, които да могат да останат там 4 месеца. За целта площадките трябва да бъдат с изградени ВиК и електрокомуникации.

По времето на управлението на Станислав Дечев са оглеждани няколко държавни имота с отпаднала необходимост. Един от тях, който е обсъждан за кризисен център е бивша гранична застава между селата Маточина и Студена, но той е с площ 95 декара и не е подходящ, заяви Минко Ангелов.

Ангелов допълни, че ще търси срещи с премиера и вътрешния министър, за да ги информира, че той самият е против изграждането на нов център за бежанци в региона, както и за назряващото напрежение сред хората в областта, тъй като тук са съсредоточени достатъчно бежански центрове.

23 коментара

 • Aйде, пак почнахме с лъжите. Ама не сме очаквали да признае де! Да няма да си каже, тука взех едни пари.

 • Минко може да си настоява колкото си иска. като се хвана с тая работа да знае че ще слуша София като поп и ще търси палатки на талибаните докато е жив

 • Пич не ми се слуша вече. Кадах ви. Бунт и това е. Ама сега червените злобеят и искат пак властта. Няма да стане тоя път. Сега е наш ред. Набред братя българи и нито един Минко и лагер да не остане тука. Назраве

 • Хора пак ви казвам този е пратен да фалшифицира изборите. Сега нарочно говори за бежанци и ни връща страховете за да не го гледаме какви ги върши с комисиите и списъците с избиратели. Този ще извади всички умрели да гласуват за Курнелия и червените отново. Не му обръщайте внимание. Бежанците са бях кахър освен червените.

 • Споко,бе ГРОБ,видяхме каква е истината,не сме слабоумни,айде сега ходете да ударите една шпакла на задника на другаря Дечев.

 • Много голяма излагация на ГЕРБ, само дето се пенеха 2 дена, истината лъсна! Уж бяха шокирани а днес Ангелов показа документи, че са водили разговори за лагера и дори са оглеждали терени. Вече нямам вяра на никого. Тотално съм разочарован!

 • Браво бе. Герб големи придажници сте как невие срам все пак в тоя град живеете .ощте от есента сте ни продали.мерзавци.идват избори щте ви махнем.

 • Ако случайно човек се замисли ще вземе да разсъди, че не би било ллогично ГЕРБ да скача ако техният областен е подписал такова споразомение. Всеки би се спотайвал да мине шумотевицата. От друга страна ако има какво да криеш няма скачаш така настървено, при положение че знаеш че може да излезе нещо, разко ме навява на мисълта че нещо не е съвсем така калто го е описал горепоказаният господин.

  • Няма да скачат ако знаят какво са подписали или ако имат малко акъл в главата. В случая поне едно от двете не е налице

  • Какво чудно има? Те са мафиоти,ама от супер наглите. И най -важното-смятат ви не без основание за мнооого прости.

 • Добре бе, след като споразумението е било от есента, защо Дечев, който тогава беше областен не уведоми обществеността какво се подготвя и какъв капан се готви за областта ами проговаря сега когато вече е никакъв и когато идват избори. Вие хептен ни направихте на шарани.

 • Излезе истината. Подписаното споразумение е за консумативи, а Минко е уговорил и нов лагер. Честито и да се знае.

 • Луд човек. Хем подписал, хем ще настоява. Резили. Осраха се с тези техни съкращения и назначения. Колкото и да се напъват за БСП и другите стари храненици, никой няма да гласува. Само за ГЕРБ кандидатите са от града, пък и само тя може нещо реално да свърши. Всичко друго е гола вода, отворило уста за власт с приказки от 1001 нощ. Маймуните скършиха клона.

 • Повече от луд. Директно ни мисли за балъци. Само че не сме. Ще видят гласове на кукуво лято.

 • Пък ние настояваме да си ходи заедно с БСП, дето още не са дошли на власт и започнаха с лъжите. Резилът е пълен.

 • Този Минко Ангелов щеше да е само смешен в друга ситуация, но сега е отблъскващ, защото участва в гадна манипулация на БСП. Аман от алчни лъжци – печалбари. Изборите ще им прекършат мераците. Дано това да е окончателно.

 • Няма как някой да вярва на тариката Минко Ангелов. Един измамник – слагач, дето смени куп партии, за да е във властта. Още малко му остава на него. Дано да не остави голям батак. БСП се кефят, ама ги шубе яко, че имат много за прикриване, пък и още им се краде. Искат и внуците им да са във властта, че мъглата никога да не се разсее. Ще видят те власт на кукуво лято.

 • Тоя маймун шебек си мисли, че като едвам се крепи на клона ще седи там още, за да прави шмекерии. Голяма грешка на Герджиков. Сега всички тарикати си мислят, че като него могат да се облажат. Резили.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.